LA COLEGIUL DE ARTE BAIA MARE – Eveniment dedicat celebrarii Zilei Internationale a Bolilor Rare

LA COLEGIUL DE ARTE BAIA MARE – Eveniment dedicat celebrarii Zilei Internationale a Bolilor Rare

LA COLEGIUL DE ARTE BAIA MARE – Eveniment dedicat celebrarii Zilei Internationale a Bolilor Rare

Eveniment dedicat celebrarii Zilei Internationale a Bolilor Rare la Colegiul de Arte din Baia Mare, in organizarea Asociatiei Neuro Move CMT, asociatie care isi propune sa continue si anul acesta activitatile de constientizare cu privire la bolile neuromusculare, atat la nivel national, cat si la nivel local. In cadrul evenimentului de azi cei prezenti au putut admira o expozitie de desene pe aceasta tematica, au fost momente muzicale diverse, dar si discutii interesante pe subiect.

,,Speram sa organizam anul acesta, in Baia Mare, o conferinta medicala dedicata specialistilor in domeniul neuromuscular, cu participarea unor experti din tara si strainatate. Desi activam la nivel national si European, pentru ca si in Maramures exista un numar mare de pacienti afectati de bolile pe care le vizam, ne dorim sa ne mobilizam si sa ne marim echipa, astfel incat sa putem raspunde nevoilor acestor pacienti.

Evenimentul a fost dedicat celebrarii Zilei Internationale a Bolilor Rare. Scopul evenimentului a constat in amplificarea gradului de constientizare privind frecventa si impactul bolilor rare, cu accent pe bolile neuromusculare si fenilcetonurie. Manifestarea de azi a fost organizata de catre Asociatia Neuro Move CMT, a carei Presedinta sunt, in parteneriat cu Asociatia PKU Life Romania, Asociatia Aproteica a Bolnavilor de Fenilcetonurie, Colegiul de Arte Baia Mare si Inspectoratul Scolar Judetean Maramures.

Ne-am dorit ca pe langa informatiile despre boli rare, precum boli neuromusculare sau fenilcetonurie, pe care ne-am propus sa le diseminam in randul elevilor si cadrelor didactice, sa facem loc in program si elevilor Colegiului de Arte. Acestia au pregatit momente muzicale deosebite, dar si o expozitie de pictura, cu tematica bolilor rare. Ne-am bucurat sa vedem entuziasmul cu care atat elevii, cat si profesorii coordonatori au raspuns solicitarii noastre", a declarat Arabela Acalinei, presedinte al Asociatiei Neuro Move CMT.

Dragos HOJDA

The post LA COLEGIUL DE ARTE BAIA MARE – Eveniment dedicat celebrarii Zilei Internationale a Bolilor Rare appeared first on ZiarMM.

Comments