Lanurile de rapita ale Romaniei, vedete la NASA

Lanurile de rapita ale Romaniei, vedete la NASA

Lanurile de rapita ale Romaniei, vedete la NASA

Potrivit Ambasadei SUA la Bucuresti, imaginile care au facut inconjurul internetului au fost realizate deasupra zonei unde se intersecteaza raul Olt cu Dunarea.

Acestea au fost surprinse la data de 12 aprilie, cand planta se afla in plina floare. Articolul relatat in imagini poarta denumirea de "Campurile de aur din Romania" si a fost deja vazut de mii de oameni.

Intr-un an normal, Romania produce 10% din productia de cereale si seminte oleaginoase a Uniunii Europene, potrivit Comisiei pentru Comert International.

Ce este rapita

In Romania, lanurile de rapita sunt tot mai intalnite, devenind o prezenta obisnuita in peisajul agricol al tarii. Aceste culturi de rapita sunt extrem de apreciate nu doar pentru frumusetea lor, ci si pentru beneficiile pe care le aduc agriculturii si mediului inconjurator.

Rapita este o planta oleaginoasa ce face parte din familia cruciferelor si este cultivata pentru semintele sale bogate in ulei. In plus fata de rolul sau economic, rapita are si un impact pozitiv asupra mediului, fiind o planta care ajuta la imbunatatirea biodiversitatii si la protectia solului.

Mari de flori galbene in Romania

In aceasta perioada a anului, campurile de rapita se transforma in adevarate mari de flori galbene, care atrag privirile si incanta simturile. Aceasta imagine spectaculoasa este completata de albinele si alte insecte polenizatoare care isi gasesc hrana in florile de rapita, contribuind astfel la mentinerea echilibrului ecologic in ecosistemul agricol.

De asemenea, culturile de rapita au si o importanta economica semnificativa, fiind una dintre sursele de materii prime pentru industria alimentara si nu numai. Uleiul de rapita este apreciat pentru calitatile sale nutritionale si este folosit in diverse produse, de la uleiul de gatit la cosmetice si biodiesel.

Comments