Laptele de cartof, salvare pentru diabetici: beneficii nebanuite pentru sanatate. Cum se prepara

Laptele de cartof, salvare pentru diabetici: beneficii nebanuite pentru sanatate. Cum se prepara

Laptele de cartof, salvare pentru diabetici: beneficii nebanuite pentru sanatate. Cum se prepara

O noutate pe piata lactatelor vegetale este laptele de cartof, o bautura care se afla in plina ascensiune si este puternic mediatizata in online, urmand sa devina la fel de populara ca si laptele de soia sau de migdale.

Creat de profeoara Eva Tornberg, de la Universitatea Lund, laptele de cartof este descris drept ,,delicios de cremos", ,,face spuma perfecta pentru cafea" si ,,functioneaza la fel ca orice alt lapte".

Dar ce este, mai exact, laptele de cartof? In momentul de fata, produsul se comercializeaza in magazinele din Marea Britanie, insa potrivit ,,The Green Creator" aceasta bautura poate fi facuta si in casa. Ai nevoie de cartofi albi dar poti folosi si cartofi dulci, in functie de preferinte. Daca folosesti cartofi rosii, bautura rezultata nu va face spuma, scrie dcnews.ro.

Se fierb bine cartofii, apoi ii adaugam in blender cu putina apa calda. Punem si sare, indulcitori precum mere, sirop de artar sau vanilie si, pentru un plus de savoare dar si de vitamine, cateva linguri de lapte de migdale. Odata ce am amestecat toate ingredientele, este important sa filtram bautura pentru a crea acea textura cremoasa care-l face deosebit. Ne putem folosi de o sita foarte fina sau de panza de bumbac, ca pentru branza.

"Este important sa obtii vitamine din alte alimente sau suplimente, deoarece din astfel de bauturi calciul si vitamina D pot fi mai greu de obtinut", spune dieteticianul Catherine Perez, pentru ,,Prevention". Laptele de cartof este recomandat pentru persoanele care au intoleranta la lactoza. De asemenea, poate fi o optiune buna si pentru diabetici sau pentru cei care tin regim, pentru ca nu contine zahar si are foarte putine grasimi saturate. Nu in ultimul rand, laptele de cartof este benefic si pentru mediul inconjurator. Asta pentru ca fermele in care se cresc cartofii emit mai putin dioxid de carbon decat fermele cu vaci. Poate fi consumat ca oricare alt tip de lapte vegetal, rece sau cald. Il poti adauga in cereale de dimineata, in cafea sau in smoothie.

Comments