Leguma pe care sa nu o mai pui niciodata in ciorba. Prin fierbere, te poate imbolnavi grav!

Leguma pe care sa nu o mai pui niciodata in ciorba. Prin fierbere, te poate imbolnavi grav!

Leguma pe care sa nu o mai pui niciodata in ciorba. Prin fierbere, te poate imbolnavi grav!

Desi are numeroase beneficii pentru organism, telina, caci despre ea este vorba, poate deveni toxica atunci cand este reincalzita.

Telina are un continut ridicat de nitrati si - in momentul in care mancarea este reincalzita - respectiva cantitate de nitrati este eliberata.

Nitratii pot creste riscul dezvoltarii unor boli grave, precum cancerul. Pe de alta parte, avertizeaza medicii, consumul telinei reincalzite poate duce la hipertensiune, intoxicatie alimentara si disfunctii ale sistemului circulator.

Telina devine mai toxica si pe timpul verii, cand sunt temperaturi foarte ridicate. Consumul in vara poate provoca alergii, din cauza unei substante numita bergapten, care duce la reactii anafilactice.

O grija speciala trebuie sa aiba femeile insarcinate. Consumul de telina in cantitati mari nu este recomandat, deoarece reprezinta o sursa bogata de hormoni naturali.

Comments