Legume care fac diferenta in salata de cartofi. Aceste secrete culinare o duc la nivelul urmator

Legume care fac diferenta in salata de cartofi. Aceste secrete culinare o duc la nivelul urmator

Legume care fac diferenta in salata de cartofi. Aceste secrete culinare o duc la nivelul urmator

Un mare atu al legumelor este acela ca pot fi adaugate in stare cruda, dar si prajite, sote sau chiar murate. Sau fierte simultan cu cartofii. Da frau liber imaginatiei data viitoare cand vrei incerca reteta ta consacrata.

Legume care fac diferenta in salata de cartofi

Telina da un gust crocant si prospetime salatei de cartofi, pastrandu-si mult timp textura chiar si intr-o salata mai veche. Desi poate fi adaugata in orice reteta de salata de cartofi, merge de minune cu cele care contin maioneza. Un dressing dens, bogat este pus in valoare de prospetimea telinei.

Trebuie sa ai grija insa sa nu pui telina in exces. Ai nevoie doar de una sau doua tulpini. Opteaza pentru tulpini de telina cu o culoare vie si un parfum persistent. Taie radacinile lemnoase sub un jet de apa rece inainte de a toca fin telina.

Ceapa cruda

Ceapa cruda este un adaos excelent in salatele de cartofi pe baza de maioneza si otet, dar in cantitati mici. Ceapa galbena are o aroma mai patrunzatoare decat ceapa rosie sau dulce, dar orice soi de ceapa completeaza perfect salata ta. Asigura-te insa ca tai felii subtiri de ceapa sau toac-o fin pentru a evita consumul ei accidental in bucati mari.

Alte mixuri interesante care pot fi incluse in salata alaturi de ceapa cruda sunt telina si ierburile proaspete. Combinatia de arome si texturi va transforma radical salata ta de cartofi. In esenta, ai nevoie de o ceapa mica pentru a amplifica aroma salatei.

Ceapa verde

Cu o culoare vibranta si o aroma delicata, ceapa verde este ingredientul perfect care schimba salata de cartofi. Ea poate fi folosita integral, inclusiv varfurile de un verde inchis ale frunzelor. Ca sa te asiguri ca a fost distribuita in mod egal in salata, toac-o fin inainte de a o integra preparatului.

Potrivit maestrilor bucatari, daca adaugi ceapa verde unei salate de cartofi pe baza de maioneza, poti include si bucatele de bacon crocant si branza cheddar rasa. Astfel salata va imprumuta gustul cartofilor umpluti.

Rulada din piept de pui cu oua fierte. Reteta de aperitiv festivCeapa caramelizata

Acest tip de ceapa da o aroma dulce, dar subtila salatei. Desi ai nevoie de aproximativ 45 de minute de preparare la foc mediu, ceapa caramelizata aduce o textura moale si fina, dar si un plus de gust fin si dulce. Cea mai savuroasa aroma este cea a cepei de o culoare de un cafeniu profund, deci merita efortul de timp pe care il implica gatitul ei.

Cele mai potrivite pentru caramelizare sunt cepele galbene, insa poti opta si pentru cepele rosii sau dulci daca intentionezi sa faci o salata de cartofi acasa. Daca nu ai mult timp la dispozitie, poti carameliza cepele cu 48-72 de ore inainte de prepararea salatei.

Ardeiul gras

Acesta adauga un gust dulce si crocant salatei tale. Toaca ardei gras de orice culoare ai la indemana. Ardeiul verde va da o subtila nota cruda, iar cel rosu exceleaza in textura crocanta si un gust dulce.

Deoarece ardeii grasi au un gust mai fin, ii poti toca pe cat de gros doresti inainte de a-i amesteca in salata. De retinut ca bucatile de ardei gras se vor inmuia pe masura ce raman in dressing-ul salatei. Din acest motiv, nu trebuie sa pregatesti salata cu mai mult de 24 de ore anterior servirii ei.

Ardeiul iute

Daca iubesti salatele mai picante, adauga unul sau doi ardei iuti tocati marunt. Poti folosi ardei de orice culoare doresti, insa retine ca cei verzi au un gust mai estompat decat cei rosii. Ca sa fii sigura ca salata nu te va face sa lacrimezi, inlatura semintele ardeiului inainte de a-l taia in cuburi.

Citeste continuarea aici

Rulada de dovlecei cu crema de branza. Reteta usoara pentru o gustare de vara savuroasa

Comments