LET'S DO IT ROMANIA – Incepe curatenia generala in Maramures

LET'S DO IT ROMANIA – Incepe curatenia generala in Maramures

foto specialarad

LET’S DO IT  Județul Maramureș și implicit municipiul Baia Mare se pregătesc de curățenie generală. Ediția din acest an a evenimentului ecologic „Let’s do it, România” are loc în 24 septembrie.

 LET’S DO IT  Ziua de Curățenie Generală este susținută de diverși parteneri din mediul privat sau reprezentanți ai autorităților. Prima ediție a evenimentului a avut loc în urmă cu 7 ani.

În cadrul acțiunilor de acest gen, voluntarii sunt sufletul evenimentului, ei dezvoltându-și simțul civic. Ediția din acest an a campaniei „Let’s do it, România” se va baza mai mult pe reciclare.

„Sperăm ca și în acest an să avem la fel de mulți voluntari ca și în anii precedenți. Dacă până acum am curățat tot ceea ce înseamnă zone de agrement, anul acesta ne vom axa foarte mult pe reciclare. Vom strânge tot ceea ce înseamnă materiale reciclabile și le vom separa astfel încât să avem un mediu mai sănătos și mai curat”, a spus Miradona Balog, organizatorul evenimentului la nivel local.

În cursul anului trecut, județele Maramureș și Timiș au fost singurele la nivel național care au continuat campania de curăţenie.

„Anul trecut evenimentul a fost unul reușit. Bineînțeles că acțiunile noastre pe componenta educației ecologice au continuat. La nivelul municipiului Baia Mare am mai organizat două acțiuni mari, <Baia Mare respiră> și <Baia Mare, curată>, care pe lângă componenta de educație ecologică de adunat gunoaie a avut și un segment dedicat plantării arborilor. Au fost acțiuni reușite și se pare că Baia Mare se străduiește să mențină acel standard să facă ceea ce este bun pentru noi, cetățenii, dar și pentru viitorul copiilor noștri”, a declarat Silvia Pop, organizatorul „Let’s do it, România” la nivel județean.

La eveniment vor participa sute de voluntari, acțiunea de curățenie fiind programată între orele 9:00 și 15:00.

„Vreau să vă asigur că Primăria și Consiliul Local Baia Mare susțin toate acțiunile cu caracter ecologic, acțiuni care privesc integritatea mediului și nu în ultimul rând, curățenia. Am avut și eu onoarea să fiu lângă studenți în spiritul iubirii față de natură, față de mediu și față de curățenie. Consider că și ei la momentul potrivit își vor aduce aportul pentru a susține astfel de acțiuni. Primăria Baia Mare, de asemenea, susține și sprijină organizatorii să desfășoare acest eveniment”, a declarat Marinel Rob, primarul interimar al municipiului Baia Mare.
Simona Vasiac

sursa foto

Comments