Limonada cu pepene rosu – retete delicioase pentru vara

Limonada cu pepene rosu – retete delicioase pentru vara

Limonada cu pepene rosu – retete delicioase pentru vara


Daca vrei sa faci limonada cu pepene rosu, poti incerca aceste retete senzationale si ideale pentru vara. Pepenele rosu este o gustare de vara dulce si racoritoare, cu putine calorii. Acesta ofera hidratare si, de asemenea, nutrienti esentiali, inclusiv vitamine, minerale si antioxidanti.


Despre pepenele rosu


Impreuna cu pepenele galben, pepenele rosu si castravetele, pepenii verzi fac parte din familia Cucurbitaceae.


Exista cinci tipuri comune de pepeni: cu seminte, fara seminte, mini, galben si portocaliu.


Beneficiile pepenelui rosu


Continutul de apa din pepenele rosu poate ajuta o persoana sa ramana hidratata.


Pepenele rosu are aproximativ 90% apa, ceea ce il face util pentru a ramane hidratat in timpul verii. De asemenea, poate satisface o pofta de dulce cu zaharurile sale naturale.


Pepenele rosu contine, de asemenea, antioxidanti. Aceste substante pot ajuta la indepartarea a moleculelor cunoscute sub numele de radicali liberi, sau specii reactive, din organism.&


Organismul produce radicali liberi in timpul proceselor naturale, cum ar fi metabolismul. De asemenea, acestia se pot dezvolta prin fumat, poluarea aerului, stres si alte presiuni din mediul inconjurator.


Daca prea multi radicali liberi raman in organism, poate aparea stresul oxidativ. Acest lucru poate duce la deteriorarea celulelor si poate duce la o serie de boli, cum ar fi cancerul si bolile de inima.


Organismul poate elimina unii radicali liberi in mod natural, dar antioxidantii din alimentatie sustin acest proces.


Prevenirea astmului


Unii experti considera ca radicalii liberi contribuie la dezvoltarea astmului. Prezenta anumitor antioxidanti in plamani, inclusiv a vitaminei C, poate reduce riscul de a avea astm.


Studiile nu au confirmat ca administrarea de suplimente de vitamina C poate ajuta la prevenirea astmului, dar o dieta bogata in vitamina C poate oferi o anumita protectie.


150 de grame de pepene rosu asigura 12,5 miligrame (mg) de vitamina C, sau intre 14% si 16% din necesarul zilnic al unei persoane.


Tensiunea arteriala


Se pare ca extractul de pepene rosu a redus tensiunea arteriala in si in jurul gleznelor persoanelor de varsta mijlocie cu obezitate si hipertensiune timpurie. Autorii studiului au sugerat ca L-citrulina si L-arginina - doi dintre antioxidantii din pepenele rosu - pot imbunatati functia arterelor.


Licopenul - un alt antioxidant din pepenele rosu - poate ajuta la protejarea impotriva bolilor de inima. Un studiu a sugerat ca ar putea face acest lucru prin reducerea inflamatiei legate de lipoproteinele cu densitate mare (HDL) sau colesterolul "bun".


Cancer


Institutul National de Cancer din SUA noteaza ca radicalii liberi pot juca un rol in dezvoltarea unor tipuri de cancer. Stresul oxidativ pe care acestia il provoaca poate duce la deteriorarea ADN-ului celular.


Antioxidantii alimentari din pepenele rosu, cum ar fi vitamina C, pot ajuta la prevenirea cancerului prin combaterea radicalilor liberi.


Digestie si regularitate


Pepenele rosu are un continut ridicat de apa si ofera, de asemenea, unele fibre. Aceste substante nutritive ajuta la promovarea unui intestin sanatos prin prevenirea constipatiei si promovarea regularitatii miscarilor intestinale.


Hidratare


Pepenele rosu are in jur de 90% apa si furnizeaza, de asemenea, electroliti, cum ar fi potasiu. Acest lucru il face sa fie o alegere sanatoasa de gustare in timpul lunilor fierbinti de vara.


Oamenii pot consuma pepenele rosu proaspat, sub forma de suc, proaspat sau congelat in felii pentru o gustare gustoasa si rece.


Limonada cu pepene rosu - retete


Limonada clasica cu pepene rosu


100 g cana de zahar alb100 g de apa400 g de pepene verde taiat in cuburi400 g de apa rece 1/2 cana de suc proaspat de lamaie6 cani de cuburi de gheata

Pune pepenele rosu intr-un blender. Acopera si paseaza pana la omogenizare. Strecoara totul printr-o sita cu ochiuri fine.


Pune zaharul si 100 ml de apa intr-o cratita la fierbere la foc mediu-mare, pana cand zaharul se dizolva, aproximativ 5 minute. Se ia de pe foc. Incorporeaza apa rece si sucul de lamaie.&


Imparte gheata in 12 pahare si pune 2 pana la 3 linguri de piure de pepene rosu peste gheata, apoi acopera cu limonada. Se amesteca usor inainte de servire.


Poti servi cu frunze de menta.


Limonada cu pepene rosu si piersici


1 kg pepene rosu400 g piersici coapte250 ml suc de lamaie150 g zahar150 g apaFelii de lamaie, pentru garnituracrengute de menta proaspata, pentru garnituraGheata1 l apa rece

Taie pepene rosu in cubulete si piersicile la fel. Pune-le intr-un blender si fa-le piure. Pune pe foc zaharul cu apa si lasa-le sa fiarba pana cand se ingroasa. Adauga continutul peste piure-ul de fructe.


Pune totul intr-o carafa cu gheata si adauga apa rece. Serveste in pahare inalte si decoreaza cu o crenguta de menta si o felie de limeta.


Limonada cu pepene rosu si fructe de padure


1 pepene rosu mare sau 2 pepeni mici1 kg capsuni500 g zmeura250 ml suc de lamaie100 g de zahar pudra1 litru de apa minerala1 lamaie verde, taiata in feliio mana mica de mentagheata pisata

Pune toate fructele in blender si apoi strecoara-le bine ca sa nu ramana seminte. Amesteca-le cu zaharul pudra si sucul de lamaie. Toarna apa minerala rece. Adauga gheata pisata in fiecare pahar si toarna limonada, apoi orneaza cu o felie de lamaie si o crenguta de menta.


Sursa foto: 123rf.com


Vezi si dulceata de smochine - cum pastrezi aroma proaspata a fructelor in borcan!


Comments