Liviu Dragnea risca sa nu intre in Parlament

Liviu Dragnea risca sa nu intre in Parlament

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, ales deputat de Teleorman, ar putea rămâne în afara Parlamentului, deoarece Regulamentul Camerei Deputaţilor prevede că alegerea unui deputat poate fi invalidată dacă respectivul a fost condamnat definitiv pentru fraude electorale.

UPDATE: Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat, duminică, pentru Mediafax, că articolul în baza căruia a fost condamnat liderul PSD Liviu Dragnea nu face referire la fraudă electorală, el arătând că aceia care vorbesc de invalidarea mandatului de deputat al lui Dragnea şi sesizarea CCR se fac de râs.

UPDATE: Demersul PNL privind solicitarea de invalidare a mandatului de deputat al preşedintelui PSD Liviu Dragnea este „impropriu”, a precizat, duminică, co-preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, arătând că are „mari îndoieli” în privinţa aspectelor juridice care l-ar fundamenta.

UPDATE: PNL va pleda pentru invalidarea mandatului de deputat al preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, va vota în consecinţă şi va lua în calcul sesizarea CCR în cazul în care PSD va avea câştig de cauză la vot, a precizat, duminică, preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan. Demersul PNL ar putea fi susţinut şi de cei de la PMP.
”Comisia de validare propune invalidarea alegerii unui deputat (…) în cazul în care există o hotărâre judecătorească de condamnare, rămasă definitivă, privind săvârşirea de către respectivul deputat a unor infracţiuni legate de derularea procesului electoral”, se arată în articolul 7, alineatul (3) din Regulamentul Camerei Deputaţilor, citat de News.ro.

Liviu Dragnea intră sub incidenţa acestui articol, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) l-a condamnat definitiv în aprilie 2016 la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, pentru fraude comise la referendumul din 2012 de demitere a lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României.

Conform procurorilor, Liviu Dragnea a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte formaţiunea pe care o reprezenta, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale.

Comments