Locul misterios unde cainii sar in gol. Ce secret ascunde cel mai terifiant pod din lume - sute de s...

De ce sar cainii de pe podul Overtoun Se pare ca sinuciderile au inceput in anii '50, iar de atunci de pe pod au sarit intre 300 si 600 de caini. Martorii sustin ca la un moment dat cainii se blocheaza si apoi alearga spre pod ca si cum ar fi posedati.

Reporterii de la New York Times au intervievat localnici, experti si etologi (specialisti in comportamentul animalelor) pentru a incerca sa raspunda la aceasta intrebare. Expertii au o ipoteza Cea mai acceptata ipoteza este ca dihorii si nurcile traverseaza valea raului peste care trece podul in cauza. Atunci cand se plimba pe Overtoun, cainii percep prezenta acestor animale prin miros si, din instinct, alearga sa le urmareasca, scrie atlas-geografic.net. Deoarece nu pot aprecia inaltimea, sar fara sa stie care vor fi consecintele.

Totusi, explicatia lasa cateva intrebari fara raspuns. De ce sar doar de acolo si nu si de pe alte poduri din regiune? De ce sar intotdeauna din acelasi loc situat la jumatatea drumului dintre cele doua parti ale podului? De asemenea, de ce multi oameni, inclusiv cercetatori, sustin ca percep o ,,senzatie ciudata" atunci cand merg pe acest pod?

Din cauza situatiei ciudate, localnicii au dezvoltat tot felul de superstitii legate de pod, multi dintre ei sustinand ca este blestemat. Un localnic cu inclinatii spre cultura chiar a scris o carte in care atribuie sinuciderile unei fantome: ,,White Lady of Overtoun", o femeie care s-a sinucis aici in 1908, chinuita de pierderea sotului ei.

Ideea de sinucidere in randul animalelor este foarte discutabila. Multe animale se sinucid, dar de obicei o fac pentru a proteja restul grupului. Totusi, in ceea ce priveste cainii care sar de pe podul Overtoun, nu se aplica acest lucru. Atunci cand vine vorba despre sinuciderea canina, medicii veterinari vad ideea unui caine deprimat care hotaraste sa isi ia viata ca pe ceva greu de acceptat, dar nu imposibil. Acest lucru se datoreaza faptului ca instinctul de supravietuire declansat intr-o situatie de pericol ar trebui sa fie mai puternic decat ,,stare de spirit".

Expertii sustin ca depresia in randul cainilor nu se manifesta precum la oameni.

Podul Overtoun continua sa fie invaluit in mister si astazi.

Comments