Ludovic Orban: ,,Alianta cu PSD este pentru ca Iohannis vrea sa fie premier, dupa ce pleaca de la Cotroceni. Nicolae Ciuca a citit un discurs plictisitor, fara

Ludovic Orban ,,Alianta cu PSD este pentru

Ludovic Orban: ,,Alianta cu PSD este pentru ca Iohannis vrea sa fie premier, dupa ce pleaca de la Co...

,,Nicolae Ciuca a avut un discurs citit, plictisitor, fara niciun fel de emotie. Practic, a citit textul care i-a fost scris. Alianta pentru binele romanilor, promovata de ei, este o minciuna gogonata. PSD si PNL si-au tradat alegatorii. Campania PNL a fost una impotriva PSD, condusa in accente dure, impuse de Iohannis, iar PSD a avut o campanie anti PNL si Iohannis. Avem doua treimi din alegatorii PNL care nu voiau guvern cu PSD, dar si peste 50% dintre social democrati care nu voiau alianta cu liberalii.

Ce i-a facut sa puna la cale aceasta alianta impotriva naturii, e greu de spus. Cred ca la mijloc e dorinta de putere, de a avea resurse publice in gestiune, de a dobandi functii si bani. Dar, sa ajungi in situatia sa-ti inseli propiul electorat, sa faci ceva impotriva celor care te-au votat, asta va distruge si mai mult increderea in politicieni si partide.

,,M-am luptat 5 luni de zile impotriva acestui proiect"

M-am luptat cu toata forta impotriva acestui proiect. De cinci luni de zile am facut tot ce este posibil omeneste sa ii conving ca nu pot sa-si bata joc de alegatori. Am vrut sa ii conving ca singura varianta de guvern este cea de dreapta, iar daca fac guvern cu PSD fac exact ceea ce nu-si doresc alegatorii nostri. Va aduceti aminte prezenta lui Klaus Iohannis care critica prezenta a doi elefanti in camera. Erau el si cu Grindeanu. Iohannis a iesit in strada, la proteste, cu geaca rosie, cred ca pentru a sustine OUG 13, caci altfel nu stiu de ce a facut-o. Exista o majoritate de aproximativ 320 de parlamentari, care striveste totul si va face dificila opozitia, dar aceasta opozitie trebuie manifestata de catre toti oamenii care nu vor asa ceva in fruntea tarii.

,,Iohannis vrea sa ajunga premier, dupa ce pleaca de la Cotroceni"

Mi-e greu sa spun ce se va intampla cu rotatia premierilor. Cert este ca Iohannis isi va dori sa se pastreze aceasta alianta, pentru ca e un proiect pe 7 ani. Am atras atentia, de mult, ca aceasta alianta este facuta pentru Iohannis, care vrea sa fie premier, cu ajutorul PSD, dupa ce isi va termina mandatul de presedinte, in parteneriat cu PSD, care va da presedintele tarii", a declarat Ludovic Orban.

Comments