Majorarea PENSIILOR. Marcel Ciolacu: ,,Pensiile mai mici vor creste mai mult. Se inchid 99% din inec...

Marcel Ciolacu a spus ca noua Lege a pensiilor, care intra in vigoare la 1 ianuarie anul viitor, aduce o serie de modificari semnificative. Printre acestea, liderul PSD a evidentiat indexarea cu inflatie, un element inclus si in noul buget. Totodata, Marcel Ciolacu a precizat ca, pana la data de 1 septembrie, vor avea loc recalculari pentru a asigura aplicarea corecta a noilor prevederi.

,,Anul viitor, deja noua Lege a pensiilor a fost promulgata, intra in vigoare de la 1 ianuarie. Primul lucru indexarea cu inflatia este si in noul buget si pana la 1 septembrie se fac recalculari. Am avut intalniri cu ministrul si sindicalistii, de la 1 septembrie se vor face platile conform recalcularii pe principiile stabilite cu Banca Mondiala si Comisia Europeana. Pensiile mai mici vor creste mai mult. Se inchid 99% din inechitati si mi se pare corecta abordarea. M-am saturat sa citesc ca gradul de saracie cel mai mare e la noi. E unul din indicatorii cei mai importanti, cand se calculeaza indicele de saracie", a spus Marcel Ciolacu.

Intrebat daca majorarile au legatura cu campania pentru prezidentiale, Ciolacu a spus: ,,Daca ramanem si calculam totul in logica electorala, ajungi sa pierzi tot, daca esti hotarat si iei deciziile corecte, e un calendar stabilit cu Comisia Europeana, nimic nu se face intamplator. Avem echipe tehnice, negocieri cu Comisia, avem sute de jaloane. Eu am discutii cu comisarii, de fiecare data. Cand am fost la Malaga, am vorbit cu comisarul pe economie, o voi avea si pe aceasta luna cu inchiderea deficitului", a spus premierul.

Marcel Ciolacu, baie de multime de Ziua Nationala - Cum s-a fotografiat cu romanii

Comments