Mama din Nebraska, condamnata la doi ani de inchisoare pentru ca i-a dat fiicei sale de 17 ani pasti...


Femeia a fost condamnata la doi ani de inchisoare vineri, 22 septembrie, de catre o instanta din statul american Nebraska, relateaza New York Times, potrivit HotNews.


Jessica Burgess, in varsta de 41 de ani, si Celeste Burgess, in varsta de 17 ani, au fost acuzate ca au actionat impreuna cu scopul de a intrerupe sarcina tinerei in aprilie 2022.


Potrivit procurorilor, mama a cumparat online pastilele pentru avort, pe care i le-a dat fiicei sale, care se afla la acel moment in al treilea trimestru de sarcina, in conditiile in care Nebraska a interzis avortul dupa 12 saptamani de la fertilizare, incepand din mai anul acesta.


Atat mama, cat si fiica au pledat vinovate in fata instantei


In luna aprilie a acestui an, politia a inceput sa investigheze suspiciunile potrivit carora Celeste Burgess& a nascut prematur un copil mort, pe care ulterior familia l-a ingropat.


In iulie, fata a fost condamnata la 90 de zile de inchisoare dupa ce a pledat vinovata de ascunderea unor ramasite umane.


Tot in iulie, mama acesteia a pledat vinovata de incalcarea legii avortului din Nebraska, de furnizarea de informatii false unui ofiter de politie si de indepartarea sau ascunderea de ramasite umane.


Celeste Burgess, care a fost eliberata pe 11 septembrie, se afla in sala de judecata, stergandu-si lacrimile atunci cand mama ei a fost condamnata vineri, potrivit Daily News.


Anul trecut, avortul era interzis in Nebraska dupa 20 de saptamani de la conceptie. In luna mai a acestui an, guvernatorul Jim Pillen, un republican, a promulgat o lege care interzice avortul dupa 12 saptamani de la fertilizare, potrivit AP.


La 24 iunie 2022, Curtea Suprema a SUA a anulat o hotarare federala care garanta dreptul la avort pe intreg teritoriul tarii inca din 1973. Incepand cu aceasta data, fiecare stat a fost liber sa isi stabileasca propria politica privind accesul la avort.


Comments