MANDRE-S MOROSENCELE - Bianca Iuga va reprezenta Romania la concursul Top Model of The World 2017

MANDRE-S MOROSENCELE - Bianca Iuga va reprezenta Romania la concursul Top Model of The World 2017

MÂNDRE-S MOROȘENCELE La 18 ani, Bianga Iuga este reprezentanta României la concursul internaţional de frumuseţe Top Model of The World 2017. Vine din pitorescul Maramureş şi crede că în viaţă contează cel mai mult să fii de omenie. 18 ani, şatenă, ochi căprui, al cărui motto în viaţă e „să şii de omenie“/„să fii de omenie“.

Este descrierea pe scurt a Biancăi Iuga, tânăra ce va reprezenta România în finala concursului internaţional de frumuseţe Top Model of the World 2017. Ştie să arate că nu e doar un ambalaj frumos şi că principiile contează şi în lumea modei. Are o naturaleţe aparte şi e convinsă că fiecare femeie are ceva frumos şi totul depinde de atitudine şi de modul în care aceasta ştie să se pună în evidenţă.

Modelling din întâmplare

Povestea în modelling a Biancăi Iuga a început în urmă cu trei ani, iar prima ei reuşită s-a văzut acum două săptămâni, la Sinaia, unde a câştigat titlul de Miss România. Nu se aştepta să fie aleasă pentru că, zice ea, erau foarte multe fete superbe şi emoţiile au copleşit-o când s-a prezentat în faţa juriului, când s-a bâlbâit preţ de câteva clipe.

627x0-1

„Fiecare fată e diferită şi frumoasă în felul ei, are o carismă aparte. Am spus (n.r. celor de la concurs) că eu mă diferenţiez, probabil, de celelalte prin naturaleţe. Sunt împotriva unghiilor false, a genelor. Cu ce ţi-a dat Domnul cu aia mergi“, spune Bianca.

E prima dată când participă la astfel de concursuri, prima dată fiind anul trecut, la aceeaşi competiţie, organizată de InfoFashion, dar cum avea 17 ani nu a mers mai departe.

Frumoasa s-a născut în Vişeul de Sus, locul cunoscut mai mult pentru mocăniţă, şi s-a mutat la Cluj cu mama ei acum patru ani. S-a înscris la Colegiul Naţional „George Coşbuc“ la profilul Biologie-Chimie şi a studiat toate materiile în germană. Iar într-o zi, în clasa a IX-a, la un festival, cineva de la o agenţie de modelling a abordat-o pe stradă. „Nu mi s-a părut nici mie ok, nici mamei mele“, zice Bianca.

După câteva luni, printr-o colegă de şcoală s-a împrietenit cu Lili Mihalcea, proprietara Agenţiei EuroModels, care i-a explicat cum stau lucrurile cu lumea modei şi ce înseamnă să fii model. A mai sfătuit-o să practice modellingul doar ca hobby şi să nu renunţe în veci la şcoală. „Ţine ca toate fetele ei să studieze“, subliniază Bianca. De atunci şi până acum a participat, cam o dată pe lună, la prezentări de modă şi la şedinţe foto. „Şedinţele foto erau ca o relaxare pentru mine“, mărturiseşte ea.

A făcut voluntariat la două dintre marile festivaluri de film din ţară – TIFF şi Comedy Cluj – şi a reuşit să împace şcoala cu latura de model. Acum nu mai acordă atenţie la ce spune lumea faţă de primele luni din clasa IX-a când s-a crispat foarte tare. Modellingul a ajutat-o şi îi place deoarece îi oferă ocazia de a se transforma în altcineva, de a purta rochii şi costumaţii superbe, tocuri foarte înalte, pe care n-ar avea ocazia să le poarte zi de zi. „Mă simt altfel pe scenă. Mă simt foarte mândră, fericită, împlinită şi în acele 5 minute în care sunt pe scenă şi fac două poze mă simt extraordinar şi mă încarc cu energie“, spune ea. Are şi un model pe care-l admiră nespus, unul rar auzit în zilele noastre din gura adolescenţilor: „Mama e un model pentru mine. E asistentă medicală la o clinică din Cluj, pe secţia de terapie Intensivă. Chiar mi-aş dori să fiu ca ea. E o femeie puternică, hotărâtă, determinată“. De aceea a ales să studieze Medicina şi să devină stomatolog, pentru care va începe pregătirile de luna viitoare.

E mândră de originile sale din Maramureş

Spune că şi de acolo a moştenit principiile în care crede: „Am învăţat să-l respect pe celălalt, să fiu blândă, să nu mă fac de ruşine, «să şii de omenie», cum se zice pe la noi. Pe principiul ăsta merg, deşi e mai învechit. De ce învechit? Pentru că lumea în ziua de azi numai vede lucrul acesta ca pe o valoare. Unii calcă peste cadavre ca să-şi atingă scopul“. În opinia ei, trebuie să obţii pe propriile puteri, „nu pe pile, pe mămica, pe tăticu“. „Nu cred că voi lăsa vreodată acest set de valori. Oriunde aş ajunge“, adaugă ea.

627x0-2

Despre cei care n-au dubii că femeile frumoase sunt proaste, Bianca Iuga spune că i se par nişte oameni oarecum frustraţi care judecă. „Nu-mi permit să judec pe nimeni. (…) Fetele frumoase nu sunt neapărat şi proaste. Sunt fete mai mult înzestrate decât celelalte. De aceea am încercat să le îmbin, şi modellingul şi şcoala. Nu vreau să renunţ la şcoală. Aş renunţa mai repede la modelling decât la şcoală“, zice ea.

Pune egal între frumuseţe şi o femeie îngrijită. „O femeie frumoasă e o femeie care ştie să se pună în valoare şi să aibă un caracter frumos. (…) Mi se pare că frumuseţea din interior te face să fii frumoasă şi pe dinafară. Degeaba eşti frumoasă pe exterior şi ţi-a dat Domnul un chip frumos şi un trup superb dacă tu radiezi rău din interior“, e de părere Miss România.

Bianca Iuga va fi imaginea României la concursul internaţional Top Model of the World din vara anului viitor. Nu ştie ţara unde se va desfăşura competiţia, şi nici perioada: „Vreau să reprezint România cât mai frumos încât cei din afară să-şi facă o părere şi mai bună despre noi“.  (adevărul.ro)

Comments