Marcel Ciolacu, anunt despre sustinerea UDMR a masurilor de austeritate pentru romani: ,,Nu avem un...

Premierul Marcel Ciolacu a anuntat ce a discutat la intalnirile de marti cu parlamentarii din grupurile UDMR si al minoritatilor nationale pe tema masurilor fiscale pentru care Guvernul urmeaza sa isi asume raspunderea.

Primul ministru a precizat ca a fost o informare despre masuri si inca nu a primit niciun amendament din partea formatiunilor, dar nici o respingere.

,,A fost o informare, nu avem intelegeri. Am stat cu grupurile de vorba si urmeaza sa decidem. (...) Pana acum nu avem un "nu" hotarat. Nu au fost amendamente impuse", a declarat premierul Marcel Ciolacu, dupa intalnirile cu grupul parlamentar al UDMR si grupul minoritatilor nationale, de la Parlament.

La intalnirile de marti au participat, alaturi de premierul Marcel Ciolacu, si ministrul de Finante, Marcel Bolos, si vicepremierul Marian Neacsu, potrivit agerpres.ro.Marti au fost publicate masurile fiscal-bugetare, pe pagina oficiala de internet a Ministerului Finantelor, in sectiunea Transparenta publica.

Potrivit proiectului de lege care insumeaza toate masurile fiscale pregatite de Guvern pentru a-si asuma raspunderea in aceasta saptamana, vor fi majorate mai multe taxe si impozite pentru reducerea deficitului bugetar. Totodata, prin planul de austeritate se propune si desfiintarea mai multor posturi din institutiile publice, la nivel de sef de birou, de directie sau a functiilor de demintate publica, la nivellul secretarilor de stat, al consilierilor de stat.

Comments