Marcel Ciolacu: In PSD e vanzoleala pana e ales presedintele, in PNL, de a doua zi incep disputele c...

Marcel Ciolacu: ,,Eu nu pot sa evit deciziile! Am de indeplinit jaloanele din PNRR. Nu vreau sa ratam!"

,,Mult prea multi politicieni in Romania au luat decizii electorale si nici unul nu a castigat. Toti au incercat sa isi conserve voturile, au evitat decizia si au dus-o mai incolo.

Am o mare problema: Eu nu pot sa evit deciziile! Nu mai pot sa evit! Eu am de indeplinit jaloanele din PNRR, am de luat decizii.

Pentru ca daca ratam 2024 si pierdem banii din PNRR, am ratat si aderarea la OECD, absolut toate obiectivele importante. Nu vreau sa ratam!

Astept sa mi se termine cariera la sfarsitul lui 2024, apoi sa ma duc cu dl Mitrea la pescuit. Atunci pot sa ma duc la pescuit.

Eu vreau sa ma duc la pescuit, dar vreau sa stiu ca am facut ceea ce trebuie, sa ma pot uita in ochii oamenilor sa spun ca am facut tot ceea ce a trebuit.", a declarat Marcel Ciolacu", a mai spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre un candidat comun PSD-PNL la prezidentiale 2024: ,,Trebuie sa le explicam romanilor. S-ar putea sa creada ca e o smecherie"

,,Romanii trebuie sa creada ca cei care propun candidatul comun aduc un plan coerent, un plan pentru Romania, plusvaloare. Lucrurile acestea nu s-au intamplat.

Nu poti sa-i pacalesti pe romani.

Nu exclud si cred ca n-ar fi rau sa avem un candidat comun, dar trebuie sa explicam romanilor de de ce o facem. S-ar putea sa spuna ca e o smecherie. Eu nu exclud si cred ca ar fi benefic, dar trebuie sa le explicam oamenilor", a mai afirmat premierul, la Culisele puterii.

Marcel Ciolacu: ,,In PSD e vanzoleala pana se alege presedintele, apoi lumea se angreneaza. In PNL, de a doua zi incep disputele cum sa-l schimbe"

Marcel Ciolacu a explicat si care sunt diferentele intre PSD si PNL in alegerea liderilor si a candidatilor la alegeri, precum si despre relatia pe care o are cu presedintele PNL, fostul premier Nicolae Ciuca.

,,Cand liderii celor mai importante partide - PSD e cel mai mare partid din ROmania, urmatorul este PNL. Cu Nicolae Ciuca am avut si am un `gentlemen agreement` si pe care si dl N. Ciuca il respecta, comunicam foarte des. Acelasi luccru l-a facut domnia sa si cand a fost premier. (...)

Eu nu am un parteneriat cu dl Iohannis cum are PNL, am o relatie constitutionala si institutionala corecta. (...)

In PSD este o vanzoleala si se scot cutitele pe masa pana se alege presedintele. In momentul in care l-a ales, PSD intra intr-o rigoare si toata lumea se angreneaza, cu mic si mare, sa duca lucrurile mai departe.

In PNL, unde nu prea sunt mari dispute cand se numeste presedintele partidului, avand si functia de presedinte al Romaniei din interiorul PNL, de a doua zi incep disputele cum sa-l schimbe pe presedintele ales la pranz, sa-l schimbe seara.

Astea sunt diferenta majora intre PSD si PNL, de functionare interna. Acele voci care ies dupa sedintele coalitiei nu sunt scandaluri in coalitie, sunt pozitionari in propriul partid", a mai spus premierul Marcel Ciolacu la Culisele puterii.

De ce l-a suparat Rares Bogdan pe Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a recunoscut ca l-a deranjat pozitia lui Rares Bogdan, de a da informatii din sedintele de coalitie PSD-PNL.

Intrebat daca l-a suparat Rares Bogdan, Marce lCiolacu a declarat: ,,Da, pentru ca exista o linie rosie. Eu de mic de la Revolutei sunt in partid si am invatat sa nu ard etape. Nu folosesti informatii guvernamentale sau decizii ce urmeaza sa fie luate, reforma in administratie, jaloane, Romania are nevoie de reforme (...), sa le dai pe surse. Unii dintre colegi inregistreaza sau dau stenograme. (...)

Inteleg si acest joc. Dar nu din cercul strans. De aceea m-am suparat. Rares Bogdan nu este un lider rau. Problema e ca trebuie sa invatam sa ne respectam intre noi".

Comments