Marcel Ciolacu, marturisiri emotionante despre familie: Cand facea mama cozonac, tot blocul era abon...

Ori de cate ori a avut ocazia, Marcel Ciolacu si-a motivat decizia de a nu vorbi despre familie, punctand ca nu sunt multe lucruri de aflat, fiind un buzoian, om normal, cu o poveste similara cu cea a altor sute de mii de familii din acea vreme. O familie simpla din provincie, cu parinti care au stiut sa ofere, deopotriva, dragoste, dar si principii solide pentru viata, cu legaturi stranse intre vecini si prietenii pentru o viata.

"Sunt un om nomal. Nu provin dintr-o familie bogata, ci dintr-o familie normala, din Buzau, unde doar tata lucra, iar mama a stat acasa si ne-a crescut pe noi, cei trei copii... Am crescut intr-un bloc cu oameni care nu incuiau usile, la acea vreme. Cand facea mama cozonac, tot blocul era abonat. Vecina de-alaturi, tanti Valerica, venea, deschidea frigiderul, isi lua ce avea nevoie. Mama ma trimitea pe mine la dansa si procedam la fel. Cam acesta este modul in care am crescut eu. Am avut acest privilegiu si cred ca mi-a prins bine, ca sunt un om deschis", rememoreaza Marcel Ciolacu anii copilariei.

Memoria parintilor, inca puternica

Mama sa era din judetul Galati, iar tatal oltean. S-au cunoscut dupa ce mama a dat examenul de Bacalaureat, s-au casatorit si au avut trei baieti. Pentru Marcel Ciolacu, legatura cu parintii a fost una speciala si influenta lor asupra sa ramane inca puternica, desi i-a pierdut pe amandoi in lupta cu o boala nemiloasa.

"I-am iubit enorm si ii voi purta in suflet mereu. Si acum, cand sunt in fata unor decizii importante, ma gandesc la ce ar spune tata. Si acum, cand ma simt coplesit de responsabilitati, ma gandesc la imbratisarea mamei. Va spun voua, celor care mai aveti norocul de a va imbratisa parintii: bucurati-va de prezenta lor, dedicati-le timp si aratati-le ca-i iubiti", a spus presedintele social-democratilor.

Echilibrul, cheia formarii unui copil

Mama sa a fost o prezenta puternica, in acelasi timp discreta, in viata actualului premier. Casnica, ea a fost cea care s-a ocupat de educatia celor trei copii, respectul si justetea fiind reperele dupa care i-a crescut.

"A fost intotdeauna alaturi de noi, extrem de atenta. Cei 7 ani de acasa, pe care ii avem toti trei, i se datoreaza mamei in primul rand. Sa nu minti, sa ii respecti pe ceilalti, sa fim echilibrati, sa nu picam dintr-o extrema in alta... Mama ne-a educat pe toti. Ii multumesc lui Dumnezeu ca i-a dat sansa sa fie strabunica. Era atat de fericita cand s-a nascut nepotul fratelui meu Mihai, Achim Ioan", povesteste premierul.

Un om cu principii

Tatal a reprezentat un reper de disciplina si verticalitate morala pentru Marcel Ciolacu. De profesie pilot militar, tatal era, dupa cum spune premierul, "un oltean sanatos, serios, cu principii, foarte logic in gandire". Prin natura meseriei, era plecat destul de mult de acasa, insa le-a insuflat celor trei fii valori esentiale pentru viata.

"Tata m-a invatat ce inseamna munca, respectul si iubirea fata de tara. De la el am invatat ce inseamna sa lucrezi in echipa, sa te lupti pentru valorile in care crezi, pentru ideile tale, sa ai curajul sa iei decizii, sa fii responsabil. Tin minte si acum, aveam vreo 9 ani, cand mi-a spus ca trebuie sa fii intotdeauna corect fata de tine si fata de cei din jur. Tot el m-a invatat, cred ca pe toti trei ne-a invatat asta, ce inseamna disciplina si cat de importanta e respectarea regulilor si sa nu actionezi haotic, ci dupa un plan bine gandit inainte", rememoreaza Marcel Ciolacu.

Cum se imbina viata personala cu viata politica

Marcel Ciolacu s-a casatorit in urma cu 33 de ani, iar sotia, Roxana, este licentiata in chimie si lucreaza ca inginer. In plus, ea se ocupa de administrarea afacerii familiei, care are sapte angajati. A preferat sa ramana in Buzau, motiv pentru care premierul se straduieste sa se intoarca acasa de fiecare data cand ai permite programul solicitant.

"Spre rusinea mea, ajung din ce in ce mai rar acasa. Cred ca asta este marele incovenient al politicii si al vietii noastre. Lipsesti foarte mult de acasa. Ea nu doreste sa vina la Bucuresti...", marturisea Marcel Ciolacu, intr-un interviu.

Timpul liber este impartit intre familie si prieteni. "Atunci cand sunt acasa, intr-una dintre zilele din weekend, am prieteni foarte apropiati si ne vedem. Este una dintre mandriile mele personale, ca am ramas cu aceiasi prieteni, sunt un om normal, si chiar imi da un confort. Ori vin ei la noi, fie ii vizitam noi. Stam de vorba, la un pahar de vin, mai jucam si jocuri", a dezvaluit premierul.

Copiii reprezinta cea mai mare realizare pentru parinti

Un reper important pentru viata premierului il reprezinta fiul sau, Filip, despre care spune ca este cea mai mare realizare a sa.

"Sunt atat de mandru de el ! Mi-a adus doar bucurii in viata. Ii multumesc lui Dumnezeu in fiecare zi pentru ca mi-a dat un copil atat de bun", marturiseste premierul.

Mai mult, Marcel Ciolacu considera ca, prin casatoria fiului sau, a scapat de regretul ca nu a avut mai multi copii. Si, mai mult, asteapta sa i se implineasca un alt vis, acela de a deveni bunic.

"Povesteam unor prieteni, ca atunci cand era mai mic, aveam momente in care mi-era teama si sa traverseze strada. Si cred ca am gresit foarte mult, si eu si sotia, pentru ca am avut un singur copil. Acum, dupa casatoria lui Filip cu Iris, avem doi copii. Sunt doi copii extraordinari, doi copii buni, care invata, isi fac o cariera. Sper sa ma faca bunic cat mai curand. Au zis ca dupa ce termina ultimul an (nr. de la Facultatea de Medicina), dupa ce intra la Rezidentiat... Anul acesta termina, ar trebui sa pregatesc sa fiu bunic. De ei depinde, dar m-as bucura mult", spune Marcel Ciolacu.

Comments