Mare atentie! Patrunjelul poate fi TOXIC daca il consumati in aceasta combinatie

Mare atentie! Patrunjelul poate fi TOXIC daca il consumati in aceasta combinatie

Mare atentie! Patrunjelul poate fi TOXIC daca il consumati in aceasta combinatie

Medicul Florin Ioan Balanica, specializat in Medicina Personalizata si Nutritie, explica pentru CSID ce afectiuni poate trata patrunjelul si de ce devine periculos pentru organism atunci cand este consumat in exces.

Sucul crud de patrunjel are proprietati care ajuta la functionarea tiroidei si glandelor suprarenale, dar este potrivit si pentru bolile sistemului ocular, in special pentru cele de la nervul optic. Este recomandat sa se bea imediat ce a fost preparat. In niciun caz nu se tine in frigider mai mult de cateva ore, intrucat oxideaza si isi pierde proprietatile, potrivit csid.ro.

Sucul obtinut dintr-o legatura de patrunjel se poate bea zilnic, preferabil in loc de mic dejun, sau poate reprezenta o gustare ce va fi luata la o distanta de 1,5-2 ore de masa principala. Radacina de patrunjel poate fi folosita ca diuretic, consumata sub forma de infuzie, iar frunzele stimuleaza digestia.

Patrunjelul devine periculos pentru organism atunci cand se consuma in exces. In mod special, sucul poate afecta sistemul nervos. Patrunjelul este o remediu cu un suc concentrat, prin urmare, recomand pacientilor mei sa nu bea mai mult de 30-60 de grame in forma pura.

Comments