MAREA BRITANIE – Trei barbati se pregatesc sa nasca

MAREA BRITANIE – Trei barbati se pregatesc sa nasca

foto gazetaromaneasca

MAREA BRITANIE  Datorită tehnicii de fertilizare asistată cei trei, inițial de sex feminin, urmează să înfrunte pasul cel mai delicat din viața unei femei: nașterea.

MAREA BRITANIE Prima naștere de acest fel a avut loc în 2008 în SUA, unde Thomas Beatie a adus-o pe lume pe fiica sa Susan după ce și-a schimbat sexul.

Acum există zeci de persoane transgender care își congelează ovulele în clinicile de fertilizare înainte de a suferi o intervenție chirurgicală sau a se supune unei terapii hormonale pentru schimbarea sexului.

În Marea Britanie, potrivit relatărilor Daily Mail, procedura pentru fertilizarea persoanelor transgender a devenit obiectul criticilor opiniei publice.

Însă există medici care o susțin: ”De ce persoanele cu cancer pot obține tratamentul pentru fertilitate și ceilalți nu? Pacienții transgender doresc să trăiască ca niște persoane normale”, explică James Barret de la o clinică de fertilizare din Londra.

Anul trecut în Marea Britanie au fost 15.000 de persoane transgender care s-au adresat clinicilor de fertilizare în timp ce datele oficiale arată o rată de succes de numai un copil la fiecare 29 de embrioni creați din ovule congelate.

sursa info

sursa foto

Comments