MATE – Ultima proba la Capacitate, chin pentru absolventii de a VIII-a

MATE – Ultima proba la Capacitate, chin pentru absolventii de a VIII-a

MATE. Absolvenţii maramureşeni ai claselor a VIII a au intrat astăzi 29 iunie din nou în sălile de examen. De acesta data pentru a susţine probă scrisă la matematică, probă care încheie Capacitatea. Cei 4.053 de elevi au intrat în săli plini de speranţa că subiectele ar putea fi cel puţin la fel de accesibile ca și acelea primite la Limbă Română. Însă, nu a fost fie…

Subiectele pe care le-au primit, cu grade diferite de dificultate, au fost structurate în trei puncte, iar unele dintre ele le-au pus pe alocuri probleme.

‘’Mă aşteptam să fie ceva mai uşor, dat fiind că la română subiectele au fost destul de uşoare. Au fost puncte la care m-am descurcat fără probleme, însă au fost unele la care nu am reuşit să fac mare lucru. În orice caz a fost mai greu decât mă așteptam’’a spus Alexandru la ieşirea din sala de examen.

‘’Din punctul meu de vedere unele dintre subiecte au fost uşoare, altele însă au fost de-a dreptul grele. Am avut probleme mai ales la punctul cu numărul 3, unde de abia am reuşit să fac câte ceva ‘’, spune Anamaria şi ea absolventă de clas a VIII-a proaspăt ieşită din examen.

La rândul lor, profesorii de specialitate arată că aşteptările au fost mari, numai că subiectele au fost accesibile şi nu prea. ‘’ Subiectele pe care le-au avut de rezolvat copii nu au fost nepărat grele, însă au avut multe capcane, iar cei mai mulţi dintre ei s-au poticnit la cele trei subpuncte ale subiectului cu numărul trei’’ spune dna. Zorica, profesor de matematică .

Elevii au avut la dispoziţie 120 de minute pentru rezolvarea exerciţiilor şi problemelor de la matematică. Ei vor afla rezultatele pe 1 iulie , ziua în care se va face afişarea rezultatelor, dar se pot depune şi eventualele contestaţii. Rezolvarea acestora va avea loc în perioada 2-4 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 5 iulie.

Reamintim că media generală la evaluarea natională sustinută de absolvenţii clasei a VIII-a, are o pondere de 75% în media de admitere la liceu.

Sursă foto.

Comments