Medic, despre SOLUTIA pentru oprirea Omicron COVID-19 in Romania - Care sunt simptomele alarmante

Medic, despre SOLUTIA pentru oprirea Omicron COVID-19 in Romania - Care sunt simptomele alarmante

Medic, despre SOLUTIA pentru oprirea Omicron COVID-19 in Romania - Care sunt simptomele alarmante

Medicul primar de ATI Radu Tincu, de la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, a avertizat ca in acest moment, avem o singura posibilitate de a opri transmiterea super variantei Omicron, mai ales ca stim mult prea putine lucruri despre agresivitate, transmitere, dar si puterea de a eluda actiunea vaccinului.

,,Masurile implementate ne dau timpul pentru a gasi explicatii despre transmisibilitatea noii variante. Se pare ca este mai transmisibila decat Delta. Pe de alta parte, daca este mai agresiva, nu avem inca o dovada.

Un alt factor este si sensibilitatea la anticorpi. Si nu discutam de anticorpii de dupa vaccinare, ci de cei monoclonali", folositi in tratamentul formelor severe de COVID-19, a explicat Radu Tincu, in exclusivitate, la Realitatea PLUS.

Medicul ATI a spus ca va trece o luna pana se vor afla mai multe despre modul in care actioneaza aceasta super-varianta a coronavirusului cu peste 30 de mutatii: ,,Este nevoie de 4-5 saptamani, ne spun cercetatorii"

,,Astfel ca in perioada urmatoare trebuie sa fim foarte responsabili, pentru a lasa cercetatorilor timpul necesar", a mai precizat Tincu.

,,Unele date privind simptomatologia le stim de la medicii din Africa de Sud. Se pare ca nu este diferita: oboseala a fost anuntata de medicii din Johannesburg, in plus nu este vorba de pierderea mirosului sau a gustului. Nu exista inca un lot suficient pentru a avea concluzii despre aceasta varianta virala", a anuntat Radu Tincu.

Care sunt SIMPTOMELE variantei de coronavirus OMICRON. Detaliul care ALERTEAZA lumea medicala

Medicul a mai explicat ca ,,la varianta Delta stim ca era deja prezenta in 3 saptamani in peste 53 de tari. Iata ca, acum, Omicron este prezenta si in Europa".

Radu Tincu sustine ca solutia pentru controlul transmiterii Omicron in Romania ramane testarea celor care vin in tara, precum si pastrarea regulilor principale de protectie: masca, distantare, igiena personala.

,,Este evident ca singura modalitate de a reduce transmiterea acesteia este de a limita mobilitatea iar persoanele care vin in Romania sa fie testate, pri nsecventiere, pentru a depista aceasta varianta virala", a concluzionat medicul Radu Tincu, la Realitatea PLUS.

Noua varianta de coronavirus provoaca ingrijorare in lumea intreaga intrucat prezinta mutatii multiple, dar inca nu se stie ce impact au, in comparatie cu celelalte variante, in special Delta, dominanta in prezent in lume si cunoscuta ca fiind foarte contagioasa. Este vorba de contagiozitate, simptomatologie, severitatea bolii, rezistenta la vaccin. Primul caz din Europa a fost depistat vineri, 26 noiembrie, in Belgia la o femeie tanara, nevaccinata, care a a dezvoltat simptome la 11 zile dupa o calatorie in Egipt prin Turcia.

Noua super-tulpina periculoasa din Africa de Sud, deja in Europa - Unde sunt primele cazuri COVID-19! Cat de grav e pentru Romania

Si a fost identificat la doar o zi de la anuntul oamenilor de stiinta privind noua varianta a virusului SARS-CoV-2 din Africa de Sud, cu un numar ridicat de mutatii care ar putea afecta eficacitatea vaccinurilor existente pe piata impotriva COVID-19.Tot mai multe tari europene au raportat de atunci primele cazuri suspecte sau chiar confirmate cu noua varianta sud-africana a coronavirusului. Omicron a fost detectat pana acum in mai multe tari din Europa, Africa si Asia. A fost confirmata si in America de Nord, cu cazuri detectate in Canada.

Comments