MESAJUL PRIMARULUI – Ziua Nationala a Drapelului

MESAJUL PRIMARULUI – Ziua Nationala a Drapelului

Indiferent unde ne aflăm în această zi, indiferent cât de greu sau bine ne este, să ne închinăm astăzi cu respect în faţa unuia dintre cele mai importante simboluri ale României – tricolorul. Este datoria morală pe care fiecare dintre noi, românii adevărați, o avem față de țara noastră și valorile care ne definesc. Alături de stema şi de imnul ţării noastre, Drapelul Naţional al României trebuie preţuit, cu atât mai mult pentru a omagia astfel și jertfa generaţiilor care s-au sacrificat pentru apărarea simbolurilor care certifică unitatea poporului român, iubirea de patrie, de frații noștri, credinţa în Dumnezeu şi mândria de a fi români.

Să ne lăsăm pătrunși și conduși de iubirea pe care o purtăm țării și celor din jurul nostru, dar să ne aducem aminte negreșit de cei care s-au jertfit pentru integritatea şi libertatea poporului şi României, să ne rugăm pentru liniştea eroilor neamului românesc, păstrându-le vie memoria prin predarea acestei lecții copiilor noștri. Indiferent de grijile cotidiene care nu ne ocolesc pe niciunul dintre noi sau nemulțumirile față de politicienii care conduc vremelnic această țară, nu trebuie să permitem nimănui să ştirbească iubirea şi respectul pentru români şi pentru România!

Avem datoria morală de a face zi de zi, clipă de clipă, tot ceea ce este corect şi necesar pentru a păstra intacte valorile morale şi materiale, integritatea țării, contribuind în acelaşi timp la dezvoltarea continuă a României. Să lăsăm moștenire copiilor noştri respectul pentru eroi, iubirea faţă de români şi România. Pentru că noi toți, fiecare dintre noi, indiferent de vârstă, de statutul social, suntem România şi de noi depinde viitorul copiilor noștri și al ţării! Pentru toate acestea, astăzi, la fel ca în fiecare zi a vieţii noastre, trebuie să ne luptăm, să construim, dar să și fim mândri că suntem români!

Mă închin cu iubire şi nemăsurat respect în faţa tricolorului, simbol sfânt sub care m-am născut, am crescut şi pe care îl voi preţui în fiecare secundă cât voi trăi pe acest pământ. Bunul Dumnezeu să protejeze și să binecuvânteze românii și România!

Cătălin Cherecheş

ActualMM

Comments