METEO – Luna august va fi calduroasa si secetoasa

METEO – Luna august va fi calduroasa si secetoasa

METEO Temperatura medie a aerului se va situa, în luna august, peste normalul perioadei în sud-estul ţării şi local în sud, est şi în vestul extrem, iar în restul teritoriului vor fi valori termice apropiate de media climatologică, reiese din prognoza publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

METEO Potrivit măsurătorilor de specialitate, media multianuală lunară pentru august este de 19,7 grade Celsius, luându-se în considerare parametrii monitorizaţi în intervalul 1981 – 2010. În ceea ce priveşte valorile termice medii, specialiştii ANM estimează valori de temperatură între 15 şi 23 de grade Celsius în Moldova, între 18 şi 23 de grade Celsius în Muntenia, între 19 şi 23 de grade Celsius în Banat, iar temperaturi ceva mai scăzute, între 16 şi 20 de grade Celsius, se vor semnala doar în zona Transilvaniei.

În august, cantităţile totale de precipitaţii vor fi deficitare în cea mai mare parte a teritoriului. Media multianuală a precipitaţiilor este de 64,7 litri/metru pătrat pentru această lună. Sunt estimate cantităţi mai mari de precipitaţii doar în Muntenia, Transilvania, Oltenia şi Maramureş.

Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru Prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, şi au un grad probabilitate de aproximativ 60%.

Comments