Metodele imbatabile prin care sa alegi un pepene rosu copt perfect. Trucurile prin care sa il deoseb...

Cand vine vorba despre sezonul cald, specialistii ne recomanda sa consumam cat mai multe fructe si legume proaspete, de sezon. O salata de castraveti sau o portie de pepene rosu sunt niste alegeri excelente pentru o zi cu temperaturi ridicate. Insa, atunci cand mergi la cumparaturi, trebuie sa urmaresti cu atentie anumite detalii, ca sa nu dai degeaba banii la magazin sau la piata.

Cum sa alegi un pepene rosu copt si dulceCauta pata galbena

Atunci cand vrei sa alegi un fruct copt si dulce, priveste cu atentie coaja. Aceasta pata este, de fapt, locul in care pepenele a stat pe pamant. Daca este de o nuanta alburie, inseamna ca fructul a fost cules de pe camp inainte sa aiba suficient timp sa se coaca. Trebuie sa fie cat mai aproape de o nuanta de galben-portocaliu sau chiar un maro.

Ce produs sa nu pui in bagaje, ca sa nu ai probleme in aeroport. Poate fi confundat de scannere cu explozibil

Forma spune multeTrebuie sa alegi un pepene rosu cu o forma cat mai uniforma, fie rotunda, fie una ovala. Nu este vorba doar despre modul in care arata, ci acest detaliu iti arata daca pepenele a primit nutrientii necesari si cantitatea de apa de care avea nevoie ca sa se dezvolte asa cum trebuie. Un fruct cu o forma bizara, neuniforma, nu a primit tot ceea ce avea nevoie ca sa creasca si sa se coaca intr-un mod potrivit.Trebuie sa fie greu

Pepenele bine copt, dulce si zemos, trebuie sa fie mai greu. Daca ti se pare ca este prea usor pentru dimensiunile pe care le are, este foarte posibil ca fructul sa fie ,,trecut" si atunci devine ca un burete, cu o textura neplacuta.

Aberatia preturilor din Mamaia: Inchirierea unui sezlong a ajuns sa coste cat unul nou din magazin

Foloseste metoda ciocanituluiNu toti se descurca cu ea, dar poate fi foarte utila daca stii cum sa o aplici. Un pepene rosu care este bine copt si zemos trebuie sa aiba un sunet profund, de plin, ca un ecou in interiorul fructului.

Atentie la coaja

Dincolo de forma si de greutate, trebuie sa verifici cu multa atentie si coaja. Aceasta trebuie sa fie una rezistenta si ferma, fara crapaturi sau nuante ciudate de culoare.

Coada este importanta

La fel ca in cazul acelei pete, care iti indica ce timp a petrecut fructul respectiv pe pamant la copt, trebuie sa verifici si coada. Daca este una verde, atunci evita sa cumperi acel pepene rosu. A fost cules mult prea repede si este foarte posibil sa fie inca necopt. Nici extrema cealalta nu este una buna. O coada mult prea uscata iti arata ca pepenele este cam ,,trecut" si nu mai are aceeasi consistenta si textura ca unul potrivit de copt.

Gordon Ramsay dezvaluie trucurile restaurantelor de a scapa de mancarea aproape expirata - Din ce parte a meniului nu ar trebui sa comanzi niciodata

Comments