Micii de casa, secretul gratarului perfect: cum ii prepari. Reteta marilor bucatari, dezvaluita pas...

Mititeii sfaraie pe gratarele de la noi de cateva sute de ani. In ciuda similitudinilor cu kebabul turcesc, acesta din urma nu se aseamana prea mult, la gust, cu micul romanesc. De altfel, de-a lungul anilor, insusi micul si-a schimbat putin ingredientele. O reteta aproape de origini numara printre ingrediente un kilogram de ceafa de vitel, cate o jumatate de kilogram de ceafa de porc si de pulpa de miel, usturoi, ardei iute, cimbru, boia, smantana nefermentata si alte mirodenii ca ienibaharul, rozmarinul sau chimenul.

Chiftele de dovlecel. Reteta de post, rapida si delicioasa

In ceea ce priveste prepararea carnii, nutritionistii atrag atentia ca, in urma arderii carbunelui sau lemnului, se degaja substante cancerigene, care trec apoi in carne. Pentru a nu te supune la acest risc, sunt recomandate brichete speciale pentru gratar, din mangal, care sunt usor de gasit si accesibile la pret.

Ingrediente pentru trei portii

- 400 g carne tocata de vita

- 200 g carne tocata de miel

- 150 g carne grasa de porc tocata

- 100 ml apa

- 4 catei de usturoi

- 5 g bicarbonat de sodiu

- cimbru

- boia de ardei dulce

- sare

- piper

Placinta cu mere, fara zahar si fara gluten. Reteta celui mai sanatos desertCum sa faci mici de casa

Combini cele trei tipuri de carne cu apa, cateii de usturoi pisati, bicarbonatul, cimbru, boia de ardei, sare si piper, dupa gust.

Ingredientul secret pentru ciorba de burta. O face extrem de fina. RETETA

Framanti bine compozitia, ca si cum ai prepara aluat. O dai la rece peste noapte pentru a se combina aromele.

Formezi micii cu mana umeda si-i rumenesti pe gratar, pe ambele parti.

Sursa text: Click!pentrufemei

Comments