Mii de refugiati ucraineni gazduiti in centrele din Voluntari

Mii de refugiati ucraineni gazduiti in

Mii de refugiati ucraineni gazduiti in centrele din Voluntari

Unul din centrele care adaposteste refugiati ucraineni din Voluntari a fost vizitat luni de Evelyn Regner, vicepresedinte al Parlamentului European, insotita de ministrul Familiei Gabriela Firea si de europarlamentarul Victor Negrescu. Doar la acest centru din Voluntari sunt acum 50 de refugiati ucraineni, iar jumatate dintre ei sunt copii.

Doamna vicepresedinte al PE a vazut cu ochii sai cum sunt primiti refugiatii in Romania, o tara care nu este atat de bogata, dar care are oameni foarte bogati sufleteste si care si-au lasat nevoile pentru a-i primi pe oamenii care au fugit din calea razboiului, din calea bombelor. Impreuna vom colabora atat pentru a aduce pacea in lume si in Europa, dar si pentru a-i sprijini pe acesti oameni sa poata trece peste aceasta perioada in conditii de umanitate, de respect," a afirmat Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse.

Oamenii vor pleca ulterior in Germania acolo unde vor incepe o viata noua departe de bombardamentele Armatei ruse. De la inceputul razboiului, aproape 4.000 de refugiati au fost ajutati in centrele din Voluntari.

Comments