Ministrul britanic al apararii, Grant Shapps, se declara ingrijorat de relatia dintre Xi Jinping si...


Ministrul britanic al Apararii, Grant Shapps, s-a declarat ingrijorat de relatiile dintre presedintele chinez Xi Jinping si omologul sau rus Vladimir Putin, avertizand ca aceasta cooperare reprezinta o amenintare la adresa democratiei.


,,Sunt extrem de ingrijorat de acest lucru, deoarece, amintiti-va, acestea sunt doua tari care nu cred in democratie", a declarat Shapps intr-un interviu acordat pentru pentru Sky News.


Ministrul britanic a semnalat ca autoritarismul promovat de cei doi lideri de stat ameninta ,,modul nostru de viata".


,,Daca avem aceasta situatie si ei incearca sa-si raspandeasca sistemul in restul lumii, trebuie sa vedem si sa avem ochii larg deschisi ca aceasta este o amenintare directa pentru modul nostru de viata", a spus el.


Xi Jinping l-a primit joi la Beijing pe Vladimir Putin, care a efectuat in China prima sa vizita de la preluarea celui de-al cincilea mandat la Kremlin. La fel ca in alte ocazii, cei doi au anuntat ,,o noua era" in relatiile dintre Moscova si Beijing, care s-au aprofundat pe fondul agresiunii militare ruse din Ucraina.


Xi si Putin sunt considerati drept aliati de conjuctura decisi sa puna capat dominatiei SUA pe plan mondial si sa impuna un nou sistem, unul bazat pe ,,legea celui mai puternic".


Comments