MIROS DE... CAMPANIE – Dragnea adus la Targul Cepelor din Asuaj, sa atraga capital pentru PSD

MIROS DE... CAMPANIE – Dragnea adus la Targul Cepelor din Asuaj, sa atraga capital pentru PSD

MIROS DE… CAMPANIE De parcă ar mai avea oamenii de rând încredere în politicieni maziliți de propriile interesele sau de cele de grup, în apropiere de alegeri, căci tot se apropie parlamentarele, partidele încep să aducă în teritoriu greii de la București. La Asuaju de Sus se desfăşoară, sâmbătă și duminică, 10 și 11 septembrie 2016, a 46-a ediţie a “Festivalului Interjudeţean al Folclorului din Ţara Codrului”, cunoscut maramureşenilor şi sub denumirea de “Târgul Cepelor”.

Deschiderea oficială va avea loc duminică, 11 septembrie, la ora 12.00. Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că, duminică, la Asuaj, va fi prezent și liderul național al PSD, Liviu Dragnea. Biroul de presă al PSD Maramureș oferă mai multe detalii despre prețiosul eveniment și despre renumitul invitat.

 

”Președintele PSD, Liviu Dragnea a promis, în urmă cu două luni, la momentul înmânării diplomei de merit pentru primarul Vasile Boitor, din Asuaju de Sus, că va veni în Maramureș, în zona Codru, pentru a mulțumi maramureșenilor pentru susținerea acordată candidaților social-democrați la alegerile locale. S-a ținut de cuvânt și astfel, duminică, 11 septembrie, va fi prezent la Asuaj, la Festivalului Interjudeţean al Folclorului din Ţara Codrului, cunoscut generic sub numele de Târgul Cepelor, pentru a fi în mijlocul oamenilor. În măsura în care timpul îi va permite am dori, desigur, să îi prezentăm felul în care se implementează investițiile finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Acesta este un program instituit de Liviu Dragnea în România și care, în zona Codru, are investiții aproape în fiecare localitate. Vorbim despre podul peste Someș la Ulmeni, despre drumurile comunale din Asuaju de Sus, Ardusat, Ariniș, Băița de sub Codru, Bicaz, Fărcașa, Oarța de Jos, Sălsig, Ulmeni, dar ne referim și la aducțiunile de apă și canalizare din Fărcașa, Mireșu Mare, Recea, Satulung, iar aici vorbim doar despre investițiile făcute în zona Codru”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Vasile Boitor: Peste 10.000 de participanți și zeci de oficialități sunt așteptați la festivalul interjudețean din Asuaju de Sus

Primarul comunei Asuaju de Sus, Vasile Boitor, cunoscut și ca cel mai longeviv primar al Maramureșului a declarat că, la Asuaj, participă la Târgul Cepelor, an de an, peste 10.000 de participanți, numărul lor depășind, adeseori, 15.000 de persoane. 

“Târgul Cepelor este unul dintre cele mai longevive festivaluri care se desfăşoară an de an, în Maramureş. Organizatorii festivalului sunt Primăria Asuaju de Sus, în parteneriat cu Consiliul Judetean Maramureş şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş. În anul 1995, l-am redenumit și l-am făcut festival interjudețean, sub titulatura “Festivalului Interjudeţean al Folclorului din Ţara Codrului”. Deși acum aniversăm a 46-a ediție, de fapt acest târg are loc în Asuaj de peste 100 de ani. An de an, la Asuaj participă, la Târgul Cepelor, 10.000 – 15.000 de oameni. Pe scenă evoluează ansambluri folclorice din toate colţurile Maramureşului, astfel că atmosfera este una de sărbătoare şi de bună dispoziţie. Nu lipsesc de aici nici celebrii vânzători de ceapă, dar nici micii sau puii la rotisor.

Am invitat și acum, alături de noi, ansambluri folclorice dar și primari din județele vecine, Satu Mare și Sălaj. Sunt așteptați să participe președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, vicepreședinții CJ, prefectul și subprefectul de Maramureș, parlamentari, primari din comunitățile vecine, prieteni ai comunei Asuaju de Sus. Am înțeles că ar putea să vină și președintele PSD, Liviu Dragnea, pe care îl așteptăm cu drag în mijlocul nostru. Va fi o sărbătoare pe cinste, la fel ca fiecare ediție, unde sâmbătă seara pregătim un spectacol pentru tineret, iar duminica o dedicăm folclorului. În acest fel păstrăm tradiția și valorile noastre autentice”, a declarat primarul comunei Asuaju de Sus, Vasile Boitor.

 ActualMM

Comments