MISTER in jurul unui SEIF antic, din casa unui aradean: "Nimeni nu stie ce contine!"

MISTER in jurul unui SEIF antic, din casa unui aradean: "Nimeni nu stie ce contine!"

MISTER in jurul unui SEIF antic, din casa unui aradean: "Nimeni nu stie ce contine!"

Daniel Negrea este cunoscut arădenilor pentru că deține Castelul Purgly, din Șofronea, unde funcționează un ștrand termal. El este președintele Fundației Humanitas "Gura Popii" și fost consilier județean.

Printre lucrurile vechi pe care le-a colecționat de-a lungul ultimelor decenii și pe care le păstrează în castel, Negrea deține și un seif metalic, care ar avea peste 150 de ani. Obiectul este bine ferecat. În ultimii 25 de ani, proprietarul a încercat de mai multe ori să afle ce se află înăuntru, dar nu a reușit să descuie decât două dintre cele trei încuietori, scrie aradon.ro.

"Am încercat cu mai mulți specialiști, dar nu am reușit să deschidem a treia încuietoare, cea din mijloc. Nimeni nu știe ce conține acest seif vechi, pe care l-am găsit la o familie din Pleșcuța, care îl ținea într-un antreu. Oamenii au decis să mi-l doneze", spune proprietarul. "Nu aș sparge ușa pentru că seiful are valoare istorică, merită păstrat intact. Eu cred că înăuntru ar putea fi diverse documente vechi", a spus Negrea.

Și totuși, proprietarul s-a gândit și la posibilitatea ca eventualele documente să aibă valoare. Ar putea fi vorba de acțiuni vechi, de exemplu: "Mai dețin câteva acțiuni vechi de 140 de ani. Nu exclud să fie vorba de așa ceva, dar prefer să aștept să găsesc pe cineva care poate să deschidă seiful fără să-l distrugă", a spus Negrea.

Nu se știe exact cui a aparținut lada din fier, dar cu siguranță unei familii care avea ce să ascundă acolo. Actualul proprietar crede că este vorba de un grof care locuia în conacul din satul Aciuța, imobil în care ulterior a funcționat o școală.

Articole recomandate

Comments