Mituri sub lupa: Chiar poti sa racesti de la aerul conditionat? Verdictul unui doctor

Mituri sub lupa: Chiar poti sa racesti de la aerul conditionat? Verdictul unui doctor

Mituri sub lupa: Chiar poti sa racesti de la aerul conditionat? Verdictul unui doctor

Pe masura ce temperaturile de vara continua sa creasca, gasirea unor solutii eficiente pentru a ne mentine locuintele racoroase devine din ce in ce mai importanta pentru confortul nostru zilnic. In acest context, aerul conditionat devine o necesitate, nu doar un lux, ajutandu-ne sa facem fata caldurii sufocante si sa cream un mediu relaxant si confortabil. Cu ajutorul sau, putem transforma casele noastre intr-un spatiu placut, indiferent de temperaturile ridicate de afara. Acesta nu doar ca ne ofera alinare in fata caldurii, dar contribuie si la crearea unei atmosfere relaxante, in care ne putem odihni si desfasura activitatile zilnice fara a resimti disconfort.

Desi aerul conditionat este un aliat de incredere in zilele calduroase, utilizarea sa incorecta poate avea efecte negative asupra sanatatii. Racelile provocate de aerul conditionat apar, de regula, atunci cand aerul este directionat direct spre noi sau cand aparatul functioneaza continuu intreaga zi, cu geamurile inchise. Conform specialistului Mihail Pautov, aerul conditionat raceste temperatura din incapere, insa elimina si umiditatea, ceea ce poate conduce la un mediu foarte uscat.

Ghinion pentru niste traficanti, in timpul perchezitiilor: Au aruncat drogurile pe geam, dar au cazut direct in capul politistilor

,,De cele mai multe ori, raceala de la aerul conditionat apare atunci cand aerul sufla direct spre tine sau cand tii toata ziua aerul conditionat aprins, tii geamul inchis, iar aerul, pe langa faptul ca iti raceste temperatura din incapere, el scoate umiditatea din incapere. Astfel, intr-o incapere mica, aerul poate sa devina foarte uscat. Aerul uscat o sa iti usuce inclusiv caile aeriene superioare si asta te predispune la tot felul de infectii respiratorii, la virusuri si asa mai departe", a spus medicul Mihail Pautov intr-un videoclip postat pe retelele de socializare.

Daca aerul devine uscat si deshidratat, utilizarea unui umidificator poate fi o solutie eficienta. Acesta ajuta la mentinerea umiditatii in camera intre 40% si 60%. Conform medicului Mihail Pautov, la un nivel optim de umiditate de 50%, riscul de a raci nu este mai ridicat decat in sezonul de primavara sau toamna.

,,Rezolvarea acestui lucru e foarte simpla. Daca vezi ca aerul este deshidratat, uscat, atunci cumpara-ti un umidificator. Costa cateva sute de lei. Esential este sa ai o umiditate intre 40% si 60%. Daca ai o umiditate de 50% in camera nu ai de ce sa racesti mai mult decat ai racit primavara sau toamna cand sunt 20 de grade afara si tii geamul deschis. Deci nu, nu aerul conditionat te face sa racesti, ci aerul uscat din camera, indiferent de temperatura lui", a mai precizat medicul Mihail Pautov.

Batrana care isi sapa singura gradina, la 82 de ani. Povestea sa a emotionat tot internetul

Comments