MODIFICARI – Utilizatorii de WhatsApp primesc mesaje publicitare

MODIFICARI – Utilizatorii de WhatsApp primesc mesaje publicitare

foto vremea noua

MODIFICĂRI WhatsApp, aplicația de mesagerie instant cumpărată de Facebook în 2014 pentru aproape 20 miliarde dolari va da către Facebook numerele de telefon ale utilizatorilor și va permite companiilor să le trimită mesaje acestora, arată cele mai noi modificări în politica de funcționare a WhatsApp. Aplicația va trebui însă să aibă grijă cum gestionează schimbările, fiindcă dacă utilizatorii vor primi prea multe mesaje publicitare nesolicitate, s-ar putea supăra.

MODIFICĂRI WhatsApp va furniza Facebook numerele de telefon ale utilizatorilor, Facebook urmând să le folosească pentru a livra sugestii mai relevante de prieteni, dar și mesaje publicitare.

WhatsApp spune că, furnizând numerele de telefon catre Facebook, va putea lupta împotriva spam-ului și abuzului. În plus, având datele de la WhatsApp, Facebook îi va putea detecta pe cei care au făcut schimb de numere de telefon, însă nu sunt prieteni pe rețea, notează hotnews.

MODIFICĂRI Ca exemple de mesaje pe care userii le pot primi de la companii ar fi de la bancă, în caz că s-a petrecut o tranzacție dubioasă, sau de la linia aeriană, dacă zborul decolează cu întârziere sau este anulat. Utilizatorii vor primi însă și mesaje de marketing, compania spunând însă că vrea să fie vorba de unele de interes, nu de spam.

Rețeaua de mesagerie a promis în momentul preluării ca va rămane total independentă față de Facebook iar anunțul de acum contrazice într-o anumită măsura promisiunile de atunci.

Sursa info

Comments