Moldova sub presiune! A doua alerta cu bomba pe aeroportul din Chisinau, in decurs de numai cateva ore

Moldova sub presiune! A doua alerta cu bomba pe aeroportul din Chisinau, in decurs de numai cateva ore

Moldova sub presiune! A doua alerta cu bomba pe aeroportul din Chisinau, in decurs de numai cateva o...

Primaria Chisinau anunta ca alerta a afectat circulatia transportului public din zona, iar din motive de securitate troleibuzele rutei nr. 30 circula doar pana la statia de alimentare din preajma aeroportului.

Alerta care aseara a pus pe jar Aeroportul International Chisinau s-a dovedit a fi falsa. Dupa verificarile de rigoare, aerogara si-a reluat activitatea in regim normal. Totodata, a fost pornita o cauza penala.

Ofiter de presa a Politiei de Frontiera, Raisa Novitchi, a declarat ca pe 20 aprilie 2024, in jurul orei 21:40, angajatii Politiei de Frontiera au fost alertati in privinta existentei dispozitivelor explozive in Aeroportul International Chisinau si intr-o aeronava.

Alerta cu bomba intr-un avion pe cursa Londra Chisinau. Comandatul a cerut aterizaarea de urgenta la Iasi

,,In acest sens, politistii de frontiera au anuntat toate entitatile care presteaza servicii in aeroport in vederea sporirii masurilor de securitate, la fel, fiind mobilizate echipe de interventie ale Serviciilor Specializate din cadrul IGP. In acelasi timp, personalul aeroportuar si calatorii au fost evacuati din cladire, inclusiv procedura de inregistrare a pasagerilor a fost temporar suspendata", a mentionat Raisa Novitchi.

Dupa miezul noptii, odata cu incheierea verificarilor specializate, fiind stabilit ca alerta este falsa, Aeroportul International Chisinau si-a reluat activitatea in regim normal. Totodata, pe fapta data a fost pornita o cauza penala.

In continuare, Politia de Frontiera va intreprinde masurile necesare pentru a nu admite cazuri ce atenteaza la siguranta si securitatea statului si a cetatenilor Republicii Moldova.

Comments