MONDEN – Un cantaret roman a inchis un muzeu din Italia

MONDEN – Un cantaret roman a inchis un muzeu din Italia

sursa foto: emusic.ro

MONDEN. Costantino Toma, artistul cunoscut pentru colaborările sale cu Mihaela Cernea, iubește muzica și, cu toate că locuiește în Italia de ani buni, s-a lansat într-o carieră muzicală în România. Recent, cântărețul și-a făcut de cap la filmările celui mai nou videoclip al său, “Anii ce-au trecut”, reușind să închidă un muzeu celebru din Roma. După o serie de încercări, Costantino Toma a reușit să obțină permisiunea mult râvnită de a transforma Muzeul Civilizatiei Romane în platou de filmare.

Costantino Toma și-a dorit să scrie o melodie despre experiența lui de viață ca emigrant român, plecat din țară pentru un trai mai bun, cu vise și speranțe pentru viitor, cu greutăți și preconcepții ale unui prezent printre străini, cu regrete și doruri ale trecutului de acasă cu cei dragi. Așa a luat naștere piesa “Anii ce-au trecut” lucrată în studioul Mihaelei Cernea și purtând semnătura artistului pentru muzică și text. Un adevărat imn al tuturor românilor plecați peste granițe, piesa se impune încet, dar sigur, în preferințele muzicale ale românilor din diaspora dar și ale celor rămași acasă.

Locația videoclipului nu a fost aleasă la întâmplare. Maiestoasele coloane ale muzeului amintesc de Columna lui Traian, artistul dorind să sugereze în imagini atât curajul cât și determinarea celor care părăsesc țara în căutarea unui viitor mai bun. Însă autorizația pentru filmare a fost obținută după multe încercări cu ajutorul bine cunoscutului Paolo Mantero care semnează și regia clipului. În secvențele filmate la Muzeul Civilizației Române alături de Costantino Toma apare și sora artistului, plecată și ea din țară cu ani în urmă.

Sursa info

Comments