MONDIALUL DE TINERET – Dumanska a inchis poarta si Romania a zdrobit Spania

MONDIALUL DE TINERET – Dumanska a inchis poarta si Romania a zdrobit Spania

DUMANSKA În primul meci considerat mai dificil la Campionatul Mondial de handbal feminin sub 20 de ani din Rusia, România a făcut instrucţie cu echipa Spaniei. Tricolorele au jucat perfect şi s-au impus cu un incredibil 30-12 (18-6), o diferenţă care vorbeşte de la sine despre cum au stat lucrurile în timpul celor 60 de minute. În urma acestei partide, naţionala de tineret s-a instalat pe locul 1 în Grupa C înaintea meciului decisiv cu Germania, programat sâmbătă, de la ora 14:00. Cele două naţionale au maximum de puncte după patru partide şi vor căuta să câştige ultima partidă din grupă pentru un culoar cât mai favorabil către fazele finale.

 Experimentele cu Kazakhstan, Argentina şi Egipt au avut darul de a regla ritmul campioanelor mondiale de acum 2 ani, care au predat o lecţie de handbal Spaniei. Tricolorele au jucat excepţional în apărare, acolo unde Sonia Vasiliu a acoperit foarte bine zona centrală, iar portarul băimărean Yulia Dumanska a apărat admirabil: 16 intervenţii pe durata jocului şi un procentaj incredibil la final: 66,7%.

Astfel, România şi-a făcut jocul uşor şi a evoluat cu multă dezinvoltură şi în atac. Cristina Laslo a fost dirijorul – 8 goluri, iar Alina Ilie şi Anca Polocloşer, care şi-a câştigat locul de titular pe postul de inter stânga, au susţinut-o cu brio în linia de 9 metri. De asemenea, jocul cu pivotul a mers la aşteptările antrenorului Ion Crăciun, Lorena Ostase fructificând 4 din cele 5 aruncări.

Dar tot jocul de atac al echipei a fost ”elastic”, iar mingea a ajuns în dese rânduri şi la extreme. Dindiligan a fost a doua marcatoare a echipei, alături de Alina Ilie, cu 5 goluri.

Meciul a fost rezolvat încă din primele 20 de minute, când România a reuşit să ajungă la o diferenţă de 10 goluri: 13-3. Selecţionerul nu a slăbit deloc ritmul, şi-a ţinut elevele în priză, iar avantajul a crescut constant. Abia la 27-10 (min. 53), Ion Crăciun a fost pe deplin mulţumit.

România – Spania 30-12 (18-6)

Dumanska, Curmenţ, Ion – portari; Taivan, Severin, Dindiligan 5, Craiu 1, A. Ilie 5, Vasiliu, Laslo 8, Dache 2, Stoicănescu, F. Ilie 2, Corban 1, Polocoşer 2, Ostase 4.

Locul 1 în grupă şi eventual evitarea Rusiei într-o semifinală de Campionat Mondial, dacă este să privim departe, este obiectivul tricolorelor înaintea partidei cu Germania, programat sâmbătă, de la ora 14:00. De remarcat faptul că Germania a învins Spania cu 24-19 cu o zi mai devreme.

Comments