Monica Anisie, ANUNTUL MOMENTULUI: "Sunt 11 judete in care nu avem nicio unitate de invatamant in scenariul rosu. Va rog, dragi parinti, sa veniti cu incredere

Monica Anisie, ANUNTUL MOMENTULUI "Sunt 11

Monica Anisie, ANUNTUL MOMENTULUI: "Sunt 11 judete in care nu avem nicio unitate de invatamant in sc...

"Astazi toata lumea a fost mobilizata in sistemul de educatie. Vreau sa va anunt ca au fost in teren si inspectorii generali pentru a verifica fiecare unitate de invatamant in parte. Inclusiv eu am mers, ieri si astazi, pentru a vedea cum s-au pregatit. Au fost si lucruri bune pe care le-am intalnit. tin sa multumesc si autoritatilor publice locale care s-au mobilizat si au facut un parteneriat cu scoala. E important pentru noi toti sa avem o Romanie educata.

Am avut o videoconferinta cu inspectorii scolari pentru a vedea cum decurg lucrurile. Sunt 11 judete in care nu avem nicio unitate de invatamant in scenariul rosu printre care Harghita, Hunedoara, Iasi, Ialomita, Tulcea Botosani, Bistrita-Nasaud si Vaslui. In aceste judete, activitatile didactice se vor desfasura in scenariul verde sau in scenariul galben. Au fost si lucruri bune pe care le-am intalnit. tin sa multumesc si autoritatilor publice locale care s-au mobilizat si au facut un parteneriat cu scoala. E important pentru noi toti sa avem o Romanie educata. De asemenea, la acest moment avem urmatoarea situatie - 12.423 unitati care functioneaza in verde, 4.915 in scenariul galben si 262 unitati in scenariul rosu.

La Bucuresti s-a realizat intrunirea de urgenta a CMBSU pentru a identifica, acolo unde este cazul, anumite situatii si a lua o noua decizie in sensul in care consiliul de adminsitratie al unitatii de invatamant a facut o noua propunere. Trebuie sa precizez ca la acest moment, in conformitate cu ce a transmis fiecare 106 cadre didactice spitalizate, 293 cadre didactice aflate in carantina si vor sa desfasoare activitatea online si 91 de cadre didactice care au intrat in concediu medical. Sunt 147 de cadre didactice care, incepand cu 1 septembrie, au depus dosarele de pensionare la inspectoratele scolare", a anuntat Monica Anisie.

"As vrea sa fac un apel catre intreaga societate. Ne aflam intr-o situatie dificila si as vrea sa punem umarul cu totii la revenirea copiilor in spatiul scolii. Copiii isi doresc sa vina la scoala, profesorii isi doresc sa-si revada elevii. Fac apel la toata lumea sa incetam sa politizam in vreun fel educatia in aceste momente. Este nevoie de intreaga societate, de responsabilitatea noastra a tuturor si este nevoie sa fim impreuna.

Daca suntem impreuna se poate sa facem educatie. Lasand la o parte toate implicatiile politice vom reusi sa avem in spatiul scolii copii in siguranta, vom reusi sa avem in spatiul scolii cadre didactice pregatite pentru a desfasura activitatile didactice", a spus Monica Anisie, intr-o conferinta de presa, la Ministerul Educatiei.

Livrarea tabletelor catre elevi

,,Am realizat demersurile sa reluam pentru celelalte sase loturi pentru care nu au existat castigatori. Sunt initiative multe locale, pe toata aceasta perioada a verii s-au realizat achizitii si la nivel local, vom face si o evaluare a acestora pentru a vedea necesarul real.La nivel guvernamental tocmai a fost adoptat un memorandum prin care operatorii de internet si-au asumat conectarea a 2800 de cladiri de unitati de invatamant, pana la 18 septembrie. Pentru celelalte s-au idenitficat solutii, urmeaza sa lucram", a mai precizat ministrul.

Stirea initiala

Noua intalnire vine dupa ce, duminica dimineata, Ministrul Educatiei s-a intalnit cu inspectorii scolari generali adjuncti din Bucuresti. La final, Anisie a afirmat ca nu s-a luat nicio decizie in ceea ce priveste schimbarea incadrarii in anumite scenarii pentru mai multe scoli din Capitala. Decizia, a precizat Anisie, va fi luata in sedinta Comitetului municipal pentru Situatii de Urgenta, programata tot azi, de la ora 16:00.

"Trebuie sa intelem ca toti trebuie sa punem umarul, astfel incat toti eleviii si profesorii sa fie ]n siguranta, sa pasim maine cu incredere in scoli," a afirmat Monica Anisie, la finalul intalnirii.

Ministrul a precizat ca modificarile ce vor fi operate se bazeaza chiar pe comunicarile de ultima ora din partea respectivelor unitati de invatamant. "In Bucuresti au aparut unele situatii de pe o zi pe alta si ieri si alaltaieri au fost unele scoli care au solicitat altceva decat au decis initial, (...) am reevaluat fiecare unitate in parte si inteleg ca dl. prefect va realiza Comitetul municpiului Bucuresti pentru situatii de urgenta si acolo se vor lua deciziile."

Comments