Morar, fals in acte. Foloseste inscrisuri mincinoase pentru a-si asigura urmasul in CJ

Morar, fals in acte. Foloseste inscrisuri mincinoase pentru a-si asigura urmasul in CJ

Lucian Morar, primarul de Ulmeni si, in acelasi timp, presedintele PMP Maramures, a recurs la un fals pentru a-si lasa succesorul in Consiliul Judetean (CJ). Dupa ce si-a dat demisia din functia detinuta la Judet, in data de 18 august, locul sau trebuia ocupat de un alt membru PMP, propus pe lista depusa la Biroul Electoral cu ocazia alegerilor din 2016. Cum Partidul Miscarea Populara a obtinut trei mandate, urmatorul pe lista, adica al patrulea, trebuia a fi validat ca si consilier judetean. Numai ca Vasile Gherman, cel care urma pe lista, nu a fost agreat de Lucian Morar, acesta hotarand sa incalce legea pentru a-l elimina pe Gherman si a numi pe altcineva.

In data de 20 septembrie, Lucian Morar solicita, in scris, presedintelui Gabriel Zetea, sa includa ,,pe ordinea de zi a sedintei ordinare a CJ validarea mandatului de consilier judetean (in favoarea lui) Grad Gheorghe, aflat pe pozitia 10 a listei PMP pentru alegerile locale din 2016". Adica sa fie validat cel de pe locul 10 si nu locul 4, cum prevede legea. In acelasi document, Morar preciza ca anexeaza ,,copii dupa demisiile supleantilor aflati in fata pozitiei pentru care se solicita validarea sau, dupa caz, hotararile de excludere din PMP".

Morar a semnat documentul din 20 septembrie, in care scria clar ca anexeaza copii dupa demisiile supleantilor sau hotararile de excludere. Insa excluderea lui Vasile Gherman NU avusese loc pana la acea data, intrucat sedinta interna a PMP Maramures prin care s-a hotarat excluderea a avut loc in data de 26 septembrie, la aproape o saptamana DUPA inregistrarea actului prin care Morar cerea validarea lui Grad si spunea ca depune anexat copiile dupa hotararile de excludere.

In acest caz nu vorbim doar de infractiunile de fals si uz de fals, ci si de inducerea in eroare a conducerii CJ si a tuturor alesilor judeteni, pentru validarea lui Gheorghe Grad, in detrimentul lui Vasile Gherman. Mai mult, Morar a inregistrat la CJ abia in 27 septembrie o adresa din care reiese faptul ca Gherman a fost exclus din partid, adica fix in ziua votului pentru validarea consilierului judetean.

Probabil neatenti sau indusi in eroare, membrii comisiei de validare (formata din mai multi alesi judeteni) au dat drumul proiectului de hotarare (desi nu toate actele erau anexate, asa cum fals a precizat Morar in adresa sa), consilierii judeteni validandu-l pe Grad, de pe locul 10.

Dincolo de acest fals, Morar a mai punctat unul. Primarul din Chelinta a afirmat ca ,,in cadrul sedintei care a avut loc in data de 26 septembrie, s-a hotarat prin vot excluderea din PMP a lui Gherman Vasile". Lucru neadevarat, pentru ca statutul partidului prevede ca excluderea lui Gherman se putea face doar de catre Consiliul Executiv National, hotararea luata de PMP Maramures fiind fara nicio valoare. Astfel ca Vasile Gherman este si astazi membru PMP, fapt pentru care trebuie sa ocupe functia respectiva.

Hotararea de CJ privind numirea reprezentantului PMP a fost atacata, urmand ca judecatorii sa se pronunte in acest caz.

Ciprian DRAGOS

The post Morar, fals in acte. Foloseste inscrisuri mincinoase pentru a-si asigura urmasul in CJ appeared first on ZiarMM.

Comments