NEBUNIE – In Canada poti sa fii de gen neutru in buletin: nici barbat, nici femeie

NEBUNIE – In Canada poti sa fii de gen neutru in buletin: nici barbat, nici femeie

NEBUNIE Premierul Canadei Justin Trudeau a declarat public faptul că are în vedere introducerea sexului neutru pe cărțile de identitate. Pentru a-și promova noua idee acesta a mers, duminca trecută, la marșul organizat de membrii comunității gay din Canada.

NEBUNIE Și tot recent, Ontario, provincie canadiană situată între Marile Lacuri și golful Hudson, a introdus simbolul „X”, gen neutru, pentru permisul de conducere.

De asemenea politicienii canadieni au votat cu o majoritate covârșitoare un proiect de lege care prevede schimbarea textului imnului național al țării lor în așa fel încât să facă trimitere la genul neutru, nu la persoane de sex masculin sau feminin.

Proiectul de lege, adoptat de către membrii parlamentului canadian, a trecut cu 225 de voturi pentru, marea majoritate a aleșilor fiind de acord cu schimbarea formulării din imn: „dragoste adevărată patriotică, pentru toți fiii tăi” în ” iubire adevărată patriotică, pentru noi toți”.

Simbolul „X” este deja folosit în Australia, Noua Zeelandă și Nepal pentru identificarea persoanelor care nu își declară o apartenență sexuală anume. Un caz petrecut în Statele Unite ale Americii a atras în această vara atenția presei internaționale. Aici, în data de 16 iunie, tânărul Jamie Shupe și-a câștigat în instanță dreptul prin care să nu aibă o identitate sexuală anume, autoritățile americane având interdicție, din punct de vedere administrativ, să îl numească de sex feminin sau masculin…

sursă ştire

Comments