Nectar de piersici. O bautura plina de savoare si vitamine. Cum il prepari

Nectar de piersici. O bautura plina de savoare si vitamine. Cum il prepari

Nectar de piersici. O bautura plina de savoare si vitamine. Cum il prepari

Nectarul de piersici este o bautura versatila, care poate fi savurata ca atare sau utilizata in diverse cocktailuri si deserturi. Este o modalitate excelenta de a te bucura de gustul dulce si aromat al piersicilor pe tot parcursul anului. Nu ai nevoie de multe ingrediente si nu vei petrece nici mult timp in bucatarie pentru prepararea acestuia.

Nectarul este un tip de bautura realizata din sucul si pulpa fructelor. De obicei este indulcita si diluata cu apa pentru a obtine o consistenta placuta si o bautura racoritoare. Este mai dens si mai bogat in pulpa fructului, decat sucul obisnuit. Astfel te poti bucura mai mult de gustul si textura originala a fructului.

Care sunt beneficiile unei diete vegane. Cum se poate schimba corpul tau in doar doua luni

Nectarul poate fi facut dintr-o varietate de fructe. Descopera si o reteta de nectar din pere, foarte aromat si consistent. In continuare, iti oferim lista de ingrediente si modul de preparare al retetei cu piersici.

Nectar de piersici - Ingrediente1,5 kg piersici bine coapte200-250 g zahar (in functie de cat de dulci sunt piersicile)1 litru apasucul de la 1 lamaie.Gogosari in otet preparati la rece. Reteta rapida, fara fierbereReteta nectarului din piersici - Mod de preparare

Pentru a te bucura de gustul unui nectar delicios si aromat, dar si pentru a nu folosi mult zahar, opteaza pentru cele mai coapte piersici.

Dupa ce le-ai sortat si cantarit, spala bine piersicile sub jet de apa rece. Apoi curata-le de coaja pentru ca aceasta este poroasa si inestetica in interiorul bauturii. Pentru a face acest lucru mai usor, poti opari piersicile timp de 1 minut in apa clocotita, apoi le transferi imediat in apa cu gheata. Coaja ar trebui sa se desprinda usor.

Taie piersicile in jumatati si indeparteaza samburii.

De ce recomanda specialistii sa consumi cafea in timpul verii. Care sunt beneficiile sale in sezonul caldCum prepari nectar de piersici

Pune piersicile curatate intr-o oala mare cu pereti inalti. Adauga apa si zaharul.

Fierbe amestecul de ingrediente la foc mediu, amestecand ocazional, pana cand piersicile devin foarte moi (aproximativ 20-30 de minute).

Citeste continuarea aici

Cele mai recomandate bauturi fara zahar adaugat care au beneficii pentru sanatatea organismului, potrivit nutritionistilor

Comments