Negocieri pe ultima suta de metri: Piedone, Burduja si Sucu, favoritii Coalitiei pentru Primaria Cap...

UPDATE - In ceea ce priveste alegerile locale, si aici vor exista aliante doar in anumite locuri. Spre exemplu, la Brasov, la Timisoara, dar si la Primaria Capitalei am putea vedea un candidat comun. Pana acum se vechiculeaza numele lui Cristian Popescu Piedone, Sebastian Burduja sau numele lui Dan Sucu.

La ora 17 va avea loc o sedinta finala de coalitie, unde vor fi transate toate aceste decizii, iar la final vom vedea declaratii comune din partea lui Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca, si posibil si un document scris care sa ateste practic toate aceste intelegeri.

Sunt tensiuni uriase si, potrivit unor surse, liberalii vor sa ceara demiterea ministrului Barbu. In plus, se pregateste comasarea alegerilor locale cu europarlamentarele, dar si o alianta politica PSD-PNL, cu liste comune pentru Parlamentul European.

Liderii PNL si PSD au fost in biroul presedintelui Klaus Iohannis. Practic, au mers acolo sa-i comunice rezultatele sedintei de coalitie care a avut loc in aceasta dimineata.

Sursele Realitatea Plus spun ca s-a convenit asupra comasarii alegerilor europarlamentare cu alegerile locale, asa cum s-a discutat, de altfel, in ultimele zile. De asemenea, s-a convenit si asupra unei liste comune de candidati pentru alegerile europarlamentare care cel mai probabil va fi deschisa de un candiat independent, dar trebuie sa se discute si cu presedintele pe aceasta tema.

Este posibil sa vedem discutii inclusiv in ceea ce priveste un candidat comun la alegerile prezidentiale, care, de altfel, a fost marul discordiei in coalitie in perioada, tocmai de aceea au fost suspendate discutiile momentan pe comasarea alegerilor parlamentare cu cele prezidentiale. Urmeaza sa vedem daca se va gasi o solutie in ceea ce priveste aceasta problema.

Scandalul informatiilor secrete: Cum primea un fost informator FBI date de la rusi despre Joe Biden si fiul sau

Dupa ce vor discuta cu presedintele, liderii partidelor se vor intalni si cu grupurile din Parlament, vor fi sedinte separate ale PSD si PNL pentru ca trebuie comunicate toate aceste decizii si membrilor de partid. Stim ca exista tensiuni in cele doua partide. Dupa demiterea sefului de la APIA liberalii ar vrea sa ceara demiterea ministrului Agriculturii, Florin Barbu, sau cel putin reinstituirea in functie a liderului APIA.

Cu putin timp inainte, Mihai Tudose, coordonatorul de campanie al PSD la europarlamentare, a afirmat ca romanii vor alegeri comasate, potrivit rezultatelor unui sondaj primit de Coalitie.

"Noi asteptam o cercetare sociologica despre ce isi doresc romanii si sa actionam in acest sens. Acea cercetare sociologica ne-a sosit azi-noapte, la 12 noaptea. Va dam in premiera faptul ca mai mult de 60% dintre romani doresc comasarera si o majoritate chiar mai mare, doresc o continuitate a guvernarii, o stabilitate si o coerenta in guvernare", a spus Tudose.

34 kg aur si 350 kg de argint, recuperate dintr-un milion de telefoane mobile reciclate, in Buzau. VIDEO cu procesul obtinerii metalelor rare

El a precizat ca, "dupa ce s-a intamplat in ultimii ani in Romania e clar ca lumea s-a saturat de schimbari bruste pe picior, de schimbari de guvern, de schimbari de politica interna si externa".

"Trebuie sa avem in vedere si asta s-a discutat intens si ceea ce se intampla in Europa, in tarile partenere, precum si constructiile politice la nivel de Parlament European, Comisie Europeana. Deci nu putem sa fim defazati fata de aceste lucruri", a explicat Mihai Tudose.

El a aratat ca decizia celor doua partide a fost ca azi la 16 sa aiba loc sedinte ale structurilor de conducere simultan.

"Sa vedem ce spun partidele noastre, colegii nostri despre strategia pe care noi am convenit sa le-o propunem, vom avea o coalitie imediat dupa aceste intalniri, iar la ora 19.00 veti avea in fata pe cei doi presedinti", a mai spus Tudose.

Dan Barna, declaratii explozive la Realitatea Plus: ,,Dosarul meu a fost facut la comanda lui Iohannis. Am fost blocat sa nu ajung in turul doi"

"Presedintii celor doua partide, la ora 19.00 vor raspunde tuturor intrebarilor. Este absolut firesc, fiind doua partide democratice, cel mai mari partide din Romania, sa ne ascultam glasul colegilor, la ora 16.00, care se reunesc in birourile de conducere ale celor doua partide.Ieri, la Bruxelles, am avut intalniri pentru a explica, de asemenea, sefilor de familii politice proiecte pentru Romania, ce inseamna Romania in acest context. Am stat de vorba cu Manfred Weber", a transmis, la randul sau, prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan.

El a precizat ca "cu totii au inteles ca responsabilitatea Guvernului Romaniei este extrem de serioasa in contextul regional foarte complicat".

"Vedeti ce se intampla pe frontul din Ucraina, Romania este stat cheie in aceasta regiuen, cek mai important lucru pentru noi, pentru Europa, este continuarea guvernarii intr-un mod coerent, asumat, care sa aduca bunastare romanilor si stabilitate", a mai spus Rares Bogdan.

Gigi Becali, cuvinte grele la adresa lui Florian Coldea, dupa ce generalul a fost surprins la Untold Dubai

Comments