Negocieri ultrasecrete SUA-Rusia, intre sefii spionilor, in timpul summitului G20 - Cand se va termi...

Seful Serviciului rus de Informatii Externe - Serghei Nariskin s-a deplasat in Turcia, in fruntea unei delegatii, pentru discutii la nivel inalt cu Statele Unite, potrivit Kommersant.

Aceasta intalnire nu a fost anuntata public pana acum de nicio parte.

Kremlinul a refuzat sa comenteze ca are loc o astfel de intalnire. Purtatorul de cuvant Dmitri Peskov a declarat ca nu poate nici sa confirme, nici sa infirme informatia despre discutiile de la Ankara.

Nu au fost anuntate nici informatii despre delegatia americana. Insa se stie ca omologul lui Nariskin este directorul CIA - William Burns.

Presedintele Joe Biden l-a trimis pe Bill Burns la Moscova in noiembrie 2021 pentru a incerca sa-l descurajeze pe Vladimir Putin sa continue cu invazia planificata a Ucrainei, scrie The Telegraph.

Daca intalnirea de la Ankara anuntata de presa va fi confirmata, aceasta ar fi primul contact diplomatic fata in fata la nivel inalt intre Washington si Moscova de cand Serghei Lavrov si Anthony Blinken, secretarul de stat al SUA, s-au intalnit la Geneva in 10 ianuarie, anul acesta, pentru discutii privind garantiile de securitate. Intalnirea a avut loc cu o luna inainte de invadarea Ucrainei, inceputa pe 24 februarie.

Informatia privind negocierile secrete americano-ruse vine in timp ce lideri mondiali, inclusiv Joe Biden si Xi Jinping din China, se aduna la Bali pentru summitul anual G20, care se deschide marti, 14 noiembrie. Intalnirea liderilor mondiali este dominata de razboiul din Ucraina, tensiunile dintre China si Statele Unite din cauza Taiwanului, criza economica globala si schimbarile climatice.

Vladimir Putin nu va fi prezent la summitul G20, dar va fi reprezentat de Serghei Lavrov, ministrul rus de externe.

Comments