Negresa cu bezea. Una dintre cele mai adorate prajituri, intr-o varianta delicioasa

Negresa cu bezea. Una dintre cele mai adorate prajituri, intr-o varianta delicioasa

Negresa cu bezea. Una dintre cele mai adorate prajituri, intr-o varianta delicioasa

Reteta de negresa este varianta romaneasca a retetei americane de brownie. Diferenta consta in textura mai pufoasa, fata de cea densa si lipicioasa a prajiturii din bucataria americana. Acest fapt se datoreaza adaosului de cacao in locul ciocolatei din reteta originala.

Acest desert cu cacao se prepara usor si este foarte versatil. Se poate adapta dupa gustul fiecaruia dintre noi, adaugand diferite ingrediente in compozitie, pentru gust, textura si aspect.

Cele mai apreciate retete sunt cu adaos de fructe proaspete sau uscate. Descoperiti aici o varianta a acestei prajituri, cu gutui din compot si nuci. In continuare, poti descoperi reteta detaliata pentru varianta cu bezea.

Negresa cu bezea - Ingrediente

Pentru prepararea acestei variante de prajitura negresa, vei folosi in blatul prajiturii doar galbenusurile. Albusurile le vei transforma in bezea. Asadar, ai nevoie de o lista de ingrediente pentru blatul de negresa si o alta lista pentru bezea.

Pentru blatul de negresa:5 galbenusuri200 gr zahar tos125 gr unt200 ml lapte200 gr faina50 gr cacao1 praf de copt1 praf de sare.Pentru bezea:5 albusuri200 gr zahar tosun praf de saresucul de la 1/2 lamaie.Reteta de negresa cu bezea - Mod de preparare

Inainte de a incepe amestecarea ingredientelor pentru blatul prajiturii, va trebui sa scoti untul de la rece si sa-l lasi o perioada la temperatura camerei pentru a se inmuia. Daca este moale se va putea amesteca foarte bine cu celelalte ingrediente, iar compozitia va fi una reusita.

Pentru ca bezeaua sa fie la fel de reusita, albusurile au nevoie de un timp de relaxare la temperatura camerei. Separa-le de galbenusuri si lasa-le 20-30 de minute sa ajunga la temperatura recomandata. Descopera si o reteta de negresa cu cafea si alune.

Cum prepari blatul de prajitura negresa

Inainte de a incepe sa amesteci ingredientele pentru blat, porneste cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregateste si o tava rotunda cu diametrul de 26 cm sau o tava dreptunghiulara, in care asezi hartie de copt.

Adauga zaharul peste untul moale. Amesteca cele doua ingrediente pana cand se dizolva zaharul, iar compozitia devine cremoasa. Adauga galbenusurile separate anterior de albusuri si omogenizeaza compozitia.

Apoi, adauga laptele si incorporeaza treptat faina amestecata cu praful de copt, un praf de sare si pudra de cacao. Omogenizeaza usor compozitia.

Intinde compozitia in tava tapetata cu hartie pentru copt. Introdu tava in cuptorul incalzit si coace blatul de negresa pentru 15-20 de minute.

Cum prepari bezeaua pentru prajitura negresa cu bezea

Presara sare peste albusuri si amesteca-le pana cand devin spumoase si cristaline. Adauga zaharul treptat, dar si sucul de lamaie, amestecand intens pana cand bezeaua devine ferma.

Scoate tava cu blatul din cuptor si intinde rapid bezeaua deasupra. Poti modela bezeaua cu o furculita. Pune din nou tava in cuptor si mai coace prajitura pentru inca 10 minute, reducand temperatura la 165 de grade Celsius.

Dupa coacere, scoate prajitura din tava, asaz-o pe un platou si las-o sa se raceasca. Portioneaza prajitura dupa preferinte, in forme triunghiulare, in cuburi sau dreptunghiuri.

SURSA

Comments