Negresa de post cu gem de prune - prajitura de care te vei indragosti

Negresa de post cu gem de prune - prajitura de care te vei indragosti

Negresa de post cu gem de prune - prajitura de care te vei indragosti

Ingrediente:

- 250 ml apa- 150 ml zahar- 150 ml ulei de floarea soarelui- 300 g faina alba calitate superioara- 4-5 linguri de gem de casa (de prune sau caise)- 3 linguri rase de cacao pudra- 1 lingurita de praf de copt

Optional:

- 100 g fructe confiate (stafide, caise, prune etc)- 100 g nuci pisate sau nuca de cocos

Mod de preparare:

- intr-un vas, amestecati apa, zaharul si uleiul

- separat se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa si se adauga la amestecul de mai sus

- compozitia astfel optinuta se amesteca cu mixerul astfel incat sa nu fie cocoloase, apoi adaugati gemul si continuati sa amestecati pana la omogenizarea completa a compozitiei obtinute

- se adauga nucile pisate si fructele uscate taiate in cubulete mici. Toul se amesteca bine

- aluatul obtinut se toarna intr-o tava adanca, peste hartia de copt. Se poate folosi si un vas patrat de yena, dar nu uitati ca si in acest caz trebuie folosita hartia de copt inainte de a turna aluatul!

- tava se pune la cuptor timp de 35-40 de minute, la o temperatura medie. Pentru a verifica daca aluatul s-a copt inainte de a scoate prajitura din cuptor, puteti incerca cu o scobitoare. Daca vi se confirma ca este copt, atunci o puteti scoate din cuptor si lasa la racit.

- se serveste cu zahar pudra sau nuca de cocos presarata deasupra, dar poate fi, de asemenea, asternut un strat subtire, dar extrem de crocant de nuca rasa, prajita, sau alune prajite.

Comments