NEPASARE GUVERNAMENTALA – Credit pentru lucrarile de la Aeroportul International Baia Mare

NEPASARE GUVERNAMENTALA – Credit pentru lucrarile de la Aeroportul International Baia Mare

NEPĂSARE GUVERNAMENTALĂ Pentru a acoperi costurile necesare efectuării plății lucrărilor de modernizare de la Aeroportul Internațional Baia Mare, administratorii sunt nevoiți să acceseze un credit bancar. Este soluția la care s-a ajuns după ce ghidul de finanțare pentru exercițiul Uniunii Europene pe perioada 2014-2020 nu a fost publicat nici astăzi. Creditul va fi garantat de către Consiliul Județean Maramureș și va fi supus aprobării votului aleșilor județeni în ședința de marți, 23 august.

În situația Aeroportului Internațional Baia Mare a fost și aerogara sătmăreană care a accesat un credit bancar pentru a putea face plata lucrărilor de modernizare.

„Legat de finanțarea proiectului, având în vedere importanța strategică pentru dezvoltarea economică a județului Maramureș lucrările de modernizare ale Aeroportului Internațional Baia Mare au fost asumate atât de fosta conducere executivă cât și de noua conducere a Consiliului Județean precum și de către toți consilierii județeni, indiferent de apartenența polit6ică. Întrucât nu s-a aprobat ghidul de finanțare P.O.I.M pentru noul exercițiu financiar al Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020 pentru a putea depune o nouă cerere de finanțare având în vedere că îndeplinim toate criteriile de eligibilitate, soluția de moment va fi accesarea unui credit de către Aeroportul Baia Mare care să fie garantat de către Consiliul Județean. Prin acest credit vom putea achita constructorului facturile scadente la plată pentru a evita astfel plata unor penalități”, a declarat Dorin Buda, directorul Aeroportului Internațional Baia Mare.

Mai mult, potrivit reprezentanțiilor Aeroportului Internațional Baia Mare Ministerul Fondurilor Europene nu a rambursat nici în acest moment suma de un milion de lei cheltuită deja de către instituția băimăreană. Costurile lucrărilor de modernizare efectuate la Aeroportul Internațional Baia Mare se ridică la suma de 76 de milioane de lei.

Simona Vasiac

Sursă foto.

Comments