NEWS ALERT – Catalin Chereches, mesaj ingrijorator: “Am fost amenintat cu moartea". Vezi ce le trans...

Pe contul oficial de Facebook al primarului Cătălin Cherecheș, echipa sa a postat cea mai recentă scrisoare adresată băimărenilor, în care acesta vorbește despre lucruri îngrijorătoare, dar transmite un mesaj și celor care i-au înscenat situația prin care trece. Vă redăm mai jos, integral, cea de a 33-a scrisoare a lui Cătălin Cherecheș, datată cu 20 iunie 2016:

“Zi de sărbătoare. Dacă am un regret astăzi e acela că nu am fost în mijlocul vostru, al băimărenilor, de Rusalii și nici de Sfânta Treime. A fost hramul Catedralei noastre și știu că mulți care ați văzut-o pe mama mea rugându-se, îngenunchind împreună cu voi, m-ați simțit și pe mine mai aproape. Îi mulțumesc Prea Sfințitului Iustin Sigheteanul pentru gândurile frumoase, pentru puterea cuvântului de învățătură care aduce lumină asupra municipiului Baia Mare, pentru prietenia sinceră și pentru că are grijă prin rugăciune, alături de Înalt Prea Sfințitul Justinian, de noi toți. M-am bucurat astăzi, gândindu-mă la zilele sfinte de sărbătoare pe care le petreceam în Catedrala noastră, să vorbesc cu oameni dragi mie, oameni speciali pe care mereu îi aveam alături în momente înălțătoare pentru orașul nostru. Acum îi port în sufletul meu.

Am observat și astăzi o “tulburare” a unora care, pe zi ce trece, mă conving că ținta lor era, așa cum spuneam, așa cum gândeam, să dispar fizic pentru totdeauna. Da! Am fost amenințat cu moartea… Doar că eu rezonez cu lucruri care țin de frumos, de credință, de viață. Nu rezonez la elementele schizoide din mintea unor nefericiți. Am făcut un memoriu către Comisia de Abuzuri a Camerei Deputaților și am fost prompt contactat de acest for. Nu pentru negocieri politice. Nu am ce să negociez politic cu nimeni. Să vă fie clar, unora, pentru totdeauna: Cătălin Cherecheș nu îi trădează pe băimăreni. Cum credeți că pot să mai stau la aceeași masă vreodată cu cei care au lovit în Baia Mare, în familia mea, în prietenii mei, în mine și în mama mea? Niciodată. Îi iert, îi uit. Atât.

Vă mai repet, unora dintre voi, cocoțați în vârful puterilor de orice fel din România, ca să pricepeți: nu renunț la lupta mea pentru dreptate, pentru nevinovăție, pentru onoare. Nu fac nimănui denunțuri penale! Nu îmi cereți să vând oameni! Nu îmi dau demisia din funcția de primar al municipiului Baia Mare. Nu am de ce să fac acest gest. Am în băimărenii mei adevărați, în colegii mei din Coaliția pentru Baia Mare și în mama mea, o mare familie pe care voi niciodată nu o să o puteți ucide. Nu vă e suficient că m-ați amenințat de opt luni cu arestarea? Nu vă e suficient că m-ați amenințat cu moartea? Nu vă e suficient că mă țineți abuziv de 60 de zile într-un penitenciar alături de condamnați pe viață? Nu, nu vă e suficient! Știu asta, dar nu înțeleg de ce sunt eu important pentru voi, de ce vă deranjează atât de tare că nu v-am fost umil și slugă?! Nu pricepeți că mintea, sufletul, onoarea și demnitatea mea nu pot fi îngrădite, nu pot fi negociate?! Vreți să păcăliți oamenii, spunându-le minciuni despre mine. Atenție! Sunt un om nevinovat! Nu am luat nici un ban de la nimeni! Am de la bunicii și străbunicii mei mai mult decât credeți voi.

Pentru a-mi dovedi nevinovăția, pentru a arăta și demonstra tuturor înscenarea care mi-a fost făcută, merg până la capătul pământului. Va veni ziua când mi se va face dreptate. Dumnezeu nu lasă lucrurile așa. Într-o țară în care poporul este mutilat, în care copiii își urăsc părinții, frații se ucid între ei, prietenii se trădează pentru un colț de pâine, nepoții își umilesc bunicii, am mai rămas mulți pe care voi, ca să vă ascundeți vulnerabilitățile, neputințele fizice și psihice, hoțiile, corupția adevărată, ne băgați în beciuri punându-ne o etichetă și crezând că vom tăcea sau vom abandona sau vom muri. Vă dau o veste proastă, vouă celor care ne batjocoriți, arătându-vă frustrările patologice. Și eu, dar și alții ca mine, rămânem oameni demni, curajoși, cu onoare, cu credință și cu dragoste.

Am început cu gândul la Catedrala noastră episcopală, la oamenii frumoși și dragi, mi-am spus oful despre cei care nu e important că mă umilesc pe mine, dar umilesc uneori familii întregi, comunități… umilesc o țară. Cazul meu trece, dar cazurile altora rămân și rămân cu răni, cu traume. De ce să-i lăsăm pe cei cu interese ascunse, abjecte să triumfe? Cred că a venit momentul să punem piciorul în prag în fața nedreptății și în fața celor care prin cârciumi infecte, prin birouri, prin păduri, prin palate joacă soarta comunităților și a țării ucigând români nevinovați. Vă mulțumesc dragii mei băimăreni și dragii mei români cu rațiune și minte liberă că sunteți alături de mine, un om care a făcut și face și va continua să facă mult bine.

Cu drag,

Cătălin”

ActualMM

Comments