Nicolae Ciuca, despre sefia NATO: ,,Romania poate aspira azi sa conduca cea mai puternica alianta mi...

,,Romania poate aspira azi sa conduca cea mai puternica alianta militara defensiva din istorie. Anuntul candidaturii presedintelui Klaus Iohannis pentru functia de Secretar General al NATO trebuie privit ca un demers al Romaniei, pe care toti trebuie sa-l sustinem, ca expresie a rolului crucial pe care il joaca tara noastra astazi", a spus Nicolae Ciuca.

Citeste si: Zi cruciala, miercuri, la Cotroceni. Iohannis ii primeste pe presedintele Consiliului European Charles Michel si premierii Ungariei, Belgiei si Croatiei

,,Marcam 20 de ani de la ceremonia oficiala de admitere a Romaniei in NATO, cand tricolorul nostru a fost arborat la sediul din Bruxelles al Aliantei. Integrarea a fost aspiratia fireasca si legitima a tarii pentru democratie si libertate, pentru regasirea locului nostru in marea familie euro-atlantica. Actualul context international dominat de invadarea Ucrainei de catre Rusia lui Putin ne arata cat de mult conteaza apartenenta la NATO.

Citeste si: Klaus Iohannis, la 20 de ani de la aderarea Romaniei la NATO: ,,Numarul crizelor internationale de securitate s-a inmultit semnificativ"

Protectia oferita de cea mai puternica alianta militara defensiva din istorie ne-a adus stabilitate democratica. Dupa doua decenii, am devenit un pilon de securitate in regiune si un partener de incredere pentru aliatii nostri.

Un dicton latin spune ca cei care doresc pacea trebuie sa fie pregatiti de razboi. Daca suntem responsabili, daca suntem pregatiti sa ne aparam cetatenii, daca suntem uniti si determinati, vom putea descuraja razboiul.

Cariera mea militara s-a ghidat mereu dupa aceste valori. Am depus un juramant sa imi apar patria si sa fiu in slujba romanilor. E ceea ce continui sa fac de atunci, in fiecare zi", a mai declarat Nicolae Ciuca.

Cine va castiga duelul pentru sefia NATO? Mark Rutte sau Klaus Iohannis? Americanii au deja raspunsul

Comments