NOI VREM PAMANT – Sau cum doua composesorate vor acelasi teren

NOI VREM PAMANT – Sau cum doua composesorate vor acelasi teren

foto renasterea sisteana

NOI VREM PĂMÂNT Nu mai puțin de 400 de dosare au avut de analizat astăzi, 26 iulie, membrii comisiei de fond funciar a Maramureșului.

NOI VREM PĂMÂNT Acestea au avut ca obiect validarea a aproximativ 270 terenuri agricole și aproape 140 terenuri cu vegetație forestieră.

De departe cel mai disputat dosar a fost cel care vizează o suprafață de peste 720 de hectare de teren și care este râvnită de două composesorate: composesoratul Nobil Giulești și Asociația Composesoratul Nobil Izvoare-Măgura Giulești.

Suprafața de teren disputată este situată pe raza unității administrativ-teritoriale Giulești și a aparținut vechiului composesorat. Suprafața respectivă se află inventariată în domeniul public al comunei Giulești și reprezintă pășune comunală care este concesionată crescătorilor de animale.

Anterior documentația a fost studiată de specialiștii care au pus pe hârtie o serie de observații, iar azi au discutat problema pe toate fețele. Ba mai mult au concluzionat că din analiza documentațiilor nu rezultă că vreuna din cele două forme asociative menționate sunt succesori ai vechiului composesorat.

Din acest motiv, dar nu numai s-a amânat emiterea unei hotărâri. Până data viitoare… când din nou trebuie prezentată… documentația tehnică necesară corectă.

sursa foto

Comments