NON STOP – 162 de incendii pe zi!

NON STOP – 162 de incendii pe zi!

NON STOP.În ultima săptămână, în toată țara, s-au produs 1.130 de incendii. Asta înseamnă că în fiecare zi din perioada amintită pompierii militari au fost chemați să se lupte cu flăcările a 162 de sinistre!

Zeci de persoane – femei, copii și bărbați -, au fost salvate în ultima clipă de furia focurilor.

Pentru pompierii militari din toată țara alarma din unități a sunat de 8.117 ori însă ”doar” în 1.130 de situații a fost vorba de incendii. În cele mai multe dintre cazuri ”salamandrele” au intervenit pentru a acorda primul ajutor victimelor (în 6.357). În alte situații a fost vorba de descarcerarea (57 de cazuri) și deblocarea / salvarea unor persoane (145 cazuri) aflate în imposibilitatea de a se salva.

FOC LA BORŞA – Incendiu la o casă din centrul oraşului

Tot în perioada 7-16 septembrie, specialiști din cadrul Inspectoratelor pentru situații de Urgență din toata țara au desfăşurat 713 controale.

În urma acestora au fost aplicate 2.133 sancţiuni contravenţionale (1.860 avertismente şi 273 amenzi), în cuantum de peste 362.600 lei.

Pompierii militari au și antrenat angajatii diverselor societăți. Aceştia trebuie să știe ce trebie să facă în czuri unor situaţii extreme (incendii, acciente rutiere, accidente de muncă și chiar cutremure).

ULTIMA ORĂ – Incendiu la o casă în Lăpuşel

În toată țara, s-au realizat 947 acţiuni pentru educarea preventivă. S-a făcut pregătirea şi verificarea adoptării măsurilor de protecţie a populaţiei privind modul de comportare specific tipurilor de risc.

Totodată, inspectorii de prevenire au fost angrenaţi în 14 comisii de recepţie. Au verificat respectarea cerinţelor de securitate la incendiu pe timpul execuţiei lucrărilor de construcţii. Au continuat analizarea documentaţiilor necesare acordării avizelor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu şi protecţie civilă.

Sursa info 

Comments