Norii mammatus si-au facut aparitia pe cerul Romaniei. Ce presupune acest fenomen si unde a putut fi...

Spectacol celest in Hunedoara

Intr-o seara, locuitorii din Hunedoara au fost martorii unui spectacol inedit pe cer. In urma conditiilor meteorologice extreme care au afectat recent Romania, norii mammatus si-au facut aparitia intre doua furtuni. Acesti nori, cu forma lor distinctiva, au acoperit cerul, iar fundalul galben pe care s-au profilat a contribuit la o atmosfera deosebita, rar intalnita in aceasta regiune.

Norii mammatus se formeaza atunci cand aerul rece coboara la altitudini joase in timpul furtunilor. Acestia se disting prin forma lor pronuntata, asemanatoare cu niste pungi suspendate, si pot acoperi intreg cerul. Fenomenul a fost vizibil in special in zona orasului Deva, datorita conditiilor meteorologice speciale.

Vremea extrema continua in Romania

In ultima perioada, Romania a fost afectata de o serie de fenomene meteorologice extreme. Dupa temperaturi foarte ridicate, meteorologii au emis avertizari de vreme rea, inclusiv descarcari electrice, vijelii si ploi torentiale. Aceste conditii vor persista si in zilele urmatoare, afectand diverse regiuni ale tarii.

Autoritatile au emis si avertizari de cod portocaliu de canicula pentru mai multe judete: Tulcea, Dolj, Olt, Constanta, Galati, Braila, Buzau, Vrancea, Ialomita, Calarasi, Arges, Dambovita, Giurgiu, Teleorman si Ilfov. Astfel, romanii se confrunta cu o vreme extrem de variabila, alternand intre temperaturi caniculare si fenomene meteorologice violente.

Norii mammatus au oferit un spectacol rar si fascinant locuitorilor din Hunedoara, demonstrand din nou capriciile vremii. In timp ce astfel de fenomene continua sa surprinda si sa uimeasca, este important ca populatia sa ramana informata si pregatita pentru orice schimbare brusca a conditiilor meteorologice.

Comments