NOUL VAL – A fost definitivat lotul preliminar al nationalei pentru Campionatul European

NOUL VAL – A fost definitivat lotul preliminar al nationalei pentru Campionatul European

NOUL VAL Staff-ul tehnic al echipei naţionale, Tomas Ryde și Costică Buceschi (antrenori) au definitivat zilele trecute un lot preliminar de 28 de handbaliste pentru Campionatul European din Suedia, competiţie care se va desfăşura în 4-18 decembrie.

Pentru naţionala de handbal feminin este prima întrecere oficială din noul ciclu olimpic şi va înfrunta în grupă Rusia, Norvegia şi Croaţia.

Colectivul tehnic a alcătuit o echipă mixtă, din jucătoare consacrate şi handbaliste din noul val, inclusiv de la generaţia 96-97, care a încheiat cu medalie de bronz la Mondialul din luna iulie! Nu mai puţin de 5 jucătoare debutante au fost anunţate în lotul lărgit, în frunte cu Cristina Laslo (”U” Cluj), aşteptată şi cerută la prima reprezentativă de fani.

Din aceeaşi naţională U20, pasibile de convocări în perioada imediat următoare mai sunt Alina Ilie (Unirea Slobozia) şi Yulia Dumanska (SCM Craiova). Ultima a şi debutat la prima reprezentativă în preliminarii, în partida România – Belarus (scor 20-23).

Celelalte trei debutante ar fi Cristina Nan (CSM Bucureşti), câştigătoare a Ligii Campionilor în luna mai, care a căpătat deja suficientă experienţă la echipa de club, Marinela Neagu (Corona Braşov) şi Gabriela Voicu (Dunărea Brăila).

Din echipa care a fost prezentă la Jocurile Olimpice şi care a ocupat locul 9, Aurelia Brădeanu, Ionica Munteanu şi Patricia Vizitiu nu au fost incluse în acest lot de ”28”. Ar mai fi de reţinut faptul că în echipă a fost reinclusă Cristina Zamfir (SCM Craiova), după aproximativ un an de absenţă.

Patru jucătoare din lotul de ”28” evoluează peste hotare, iar Dunărea Brăila a devenit echipa din Liga Naţională cu cele mai multe jucătoare la prima reprezentativă, şapte la număr.

cristina-laslo-bif5290

Lotul lărgit al României pentru Campionatul European

  • Portari: Denis Dedu (Corona Braşov), Yulia Dumanska (SCM Craiova), Mirela Paşca (SCM Craiova), Paula Ungureanu (CSM Bucureşti), Elena Voicu (Dunărea Brăila)
  • Extreme stânga: Valentina Ardean Elisei (SCM Craiova), Camelia Hotea (Corona Braşov), Ana Maria Tănăsie (Dunărea Brăila)
  • Interi stânga: Cristina Neagu (Buducnost), Gabriela Perianu (Dunărea Brăila), Gabriela Preda (CSM Bistriţa), Gabriella Szucs (Dunărea Brăila), Bianca Tiron (Dunărea Brăila), Cristina Zamfir (CSM Craiova)
  • Centri: Eliza Buceschi (FC Midtjylland), Laura Oltean (CSM Bistriţa), Cristina Laslo (”U” Cluj), Mădălina Zamfirescu (Dunărea Brăila)
  • Interi dreapta: Melinda Geiger (Brest), Alina Ilie (Unirea Slobozia), Laura Popa (”U” Cluj)
  • Extreme dreapta: Laura Chiper (Corona Braşov), Marinela Neagu (Corona Braşov), Aneta Udriştoiu (Dunărea Brăila)
  • Pivoţi: Florina Chintoan (”U” Cluj), Oana Manea (CSM Bucureşti), Cristina Nan (CSM Bucureşti), Crina Pintea (Thuringer)

De menţionat faptul că acest lot este unul preliminar şi mai poate suferi anumite modificări până la teremul limită fixat de Federaţia Europeană de Handbal.

Tomas Ryde, selecţionerul României, a fost reconfirmat în funcţie, marţi, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al FRH. Antrenorul suedez are un contract încheiat cu FRH până la 31 decembrie 2016. În funcţie de prestaţia şi rezultatele echipei naţionale la Campionatul European din Suedia (4-18 decembrie) se va decide dacă Ryde va pregăti prima reprezentativă până la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo. (prosport.ro)

Comments