Nu avem contract, dar Chereches a gasit solutia pentru deszapezire. Inovatia care bate filmul

Nu avem contract, dar Chereches a gasit solutia pentru deszapezire. Inovatia care bate filmul

Baimarenii impotmoliti in ninsorile anilor precedenti ne scriu pe adresa de mail a redactiei. Redam un pasaj semnat de un cetatean preocupat de problemele orasului. S-a hotarat sa nu mai stea deoparte si sa ironizeze autoritatile locale. Iata ce ne scrie acesta.

“Angoasa baimarenilor privind sezonul de iarna nu isi mai are rostul. In lipsa unui contract de deszapezire, aspect ce implica o licitatie publica, parc de utilaje speciale, material antiderapant, piese de schimb si sute de tone de carburant, primarul Chereches a gasit solutia salvatoare. Toate masinile firmelor de constructii din municipiul Baia Mare, intreg parcul auto al Urbis si Drusal, plus utilajele Vital vor avea in dotare arzatoare cu flacara deschisa, pe principiul utilizat de masinile de topit zapada.

Acestea vor patrula prin tot orasul, inclusiv in cartiere si parcarile publice, topind zapada din mers, apa rezultata urmand a fi preluata de sistemul public de canalizare, estimata cantitatea si adaugata la factura fiecarui baimarean.

In aceste conditii, carosabilul nu va mai fi deteriorat de lamele utilajelor, sarea nu va mai ataca asfaltul, masinile din trafic, platanii piperniciti si zonele verzi, utilizarea ei fiind nejustificata sub raport tehnic. Nu vor fi implicate direct salvarile, masinile jandarmeriei, utilajele pompierilor si ale politiei, institutiile amintite avand doar rolul de a-i supraveghea pe cei care vor fi implicati in arderea zapezii.
Salutam initiativa inovatoare a edilului, grija pentru gestionarea banului public si disponibilitatea spre implementarea de noi tehnologii in procesul deszapezirii.

Celor care vor ridica problema consumului de carburant al celor 385 de utilaje ce vor “arde” zapada, le raspundem sa fie linistiti, intreaga cantitate de motorina va fi donata de un sponsor, recte statia de carburanti construita ilegal pe Bulevardul Bucuresti (are antecedente, a sponsorizat Castanele), firma care, in schimbul donatiei, va primi terenul necesar si autorizatiile aferente pentru 49 de ani.

Nota bene, Baia Mare are toate sansele sa devina o capitala a inventivitatii si tehnologiilor de varf, o aspiratie fireasca a unei comunitati obisnuite cu masuri demne de Guiness Book.

Sunt mandru sa fiu contemporan cu un asemenea primar si sustin toate initiativele acestuia, inclusiv daramarea turnului fostului Combinat Phoenix, masura necesara pentru functionarea viitorului Aeroport International Maramures. Mentionez ca molozul va fi procesat si filtrat, fiind estimata recuperarea a 2,17 tone de aur, rezultat din depunerile succesive in urma prelucrarii aurului in fostul gigant industrial.”

Imaginatie sau nu, administratia Chereches ne dovedeste (daca mai era cazul) ca iarna ne va prinde din nou pe nepregatite. Pentru a cata oara?…

Mereu al dvs,

Mihai POPA

The post Nu avem contract, dar Chereches a gasit solutia pentru deszapezire. Inovatia care bate filmul appeared first on ZiarMM.

Comments