,,Nu se face cancer de la carne!" Mitul care a bagat in sperieti romanii, desfiintat de Mihaela Bili...

In cadrul unui podcast recent, Mihaela Bilic a rabufnit: satula sa auda aceste pareri si sa vada cum carena de porc, in special, a fost inlaturata din meniurilor multor restaurante, celebra nutritionista a vorbit fara perdea despre acest subiect considerat controversat de multe persoane.

,,Eu sunt pro carne, pro porc. Va provoc sa descoperiti si voi cat de putine sunt restaurantele care au ceafa de porc la gratar in meniu. Nu stiu daca l-au scos pentru ca nu l-au cerut clientii sau pentru ca sunt ,,vai, eu nu mananc porc" si atunci nu stiu, as propune o clasificare a sistemului: cine are carne de porc sa primeasca bile albe, niste coronite, plusuri, sa fie laudati. Mi-a raspuns mie un chelner la un moment dat la un restaurant care era pe traditional ca imi poate da o vita buna, pentru ca nu aveau porc in meniu.", a declarat Mihaela Bilic, in cadrul podcastului "Cafea cu visuri".

Cand poti manca dulciuri fara sa te ingrasi. Trucul care te va ajuta sa te delectezi cu bunatati fara sa adaugi kilograme in plus

Mihaela Bilic a spus ca cele doua boli ale secolului, nu isi au sursa principala din alimentatie, in ciuda parerilor pe care le au anumite persoane cu privire la acest subiect. ,,Nu se face cancer de la carne si nu se vindeca cancerul prin alimentatia vegetariana, sub nicio forma nu trageti genul acesta de concluzii, cancerul este o multiplicare haotica de celule, nu stim cauza cancerului, nu stim cauza diabetului, nu este sub nicio forma de la mancare. Nu se face diabet pentru ca ai mancat prea mult zahar. Daca ai un pancreas care functioneaza, nu o sa faci diabet, cum nu o sa faci nici cancer daca in profilul tau genetic nu exista aceasta mutatie. Cancerul este ca un loz necastigator, daca l-ai tras, l-ai tras.", a continuat medicul nutritionist. In locul unei acuzatii simpliste asupra asa numitului pericol al carnii, Mihaela Bilic a ales sa atraga atentia asupra unui adevar mult mai complex. In loc sa acuzam mancarea, ar trebui sa privim la ansamblul conditiilor care ne influenteaza sanatatea. Ea ne aminteste ca nu mancarea este cel mai periculos factor, ci sunt multi altii care ne predispun la boli si diagnostice comune. ,,Nu exista asa ceva, nu ne imbolnavim de la mancare. Stresul nu-l putem masura, nu ne iese in analize si nu avem tratament pentru el, dar despre asta nu vorbeste nimeni. Fiti cinstiti si intrebati-va cat de greu va e, care e calitatea vietii, ce aer respiram, pana la mancarea pe care o mancam. Toata lumea acuza mancarea.", mai spune Mihaela Bilic. Marea Britanie pune piciorul in prag si refuza sa semneze Tratatul privind Pandemiile al OMS: ,,Submineaza suveranitatea tarii"

Comments